Adana

"El Ele Güvenli Geleceğe Projesi"

10:36 24 Ağustos 2016
"El Ele Güvenli Geleceğe Projesi"

Adana Emniyet Müdürlüğünce terör faaliyetlerini önlemek ve terörle mücadele kapsamında, üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen 3 bin öğrenci ve ailesine "El Ele Güvenli Geleceğe Projesi" kapsamında bilgilendirme yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, terör örgütü elamanlarının üniversite kayıt dönemlerinde, kayıt işlemleri, yemek, konaklama ve ulaşım gibi konularda öğrenci ve ailelerine yardımcı olmak bahanesiyle iletişim kurmaya, ilerleyen dönemlerde de ilişkilerini geliştirerek gençleri örgütün yapısı içerisine çekmeye çalıştıkları tespit edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polisler, terör örgütlerinin faaliyetlerini önlemek, terörle mücadele alanında halk desteğini sağlamak, terör örgütlerinin eleman temini olarak gördüğü gençleri korumak ve üniversiteye kayıt yaptırmak için kente gelen gençlerin ve ailelerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla "El Ele Güvenli Geleceğe Projesi"ni uygulamaya koydu.

Proje kapsamında polisler, Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Kapalı Spor Salonunda açtıkları standlarda, 3 bin öğrenci ve velisine terör örgütlerinin eleman kazanma faaliyetlerini engellemek ve propaganda yöntemlerini etkisiz hale getirmek amacıyla hazırlanan el broşürlerini dağıttı. Öğrenci ve aileleriyle birebir görüşen görevliler, konuyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Ayrıca polisler, öğrencilere eğitim malzemeleri hediye ederek çeşitli ikramlarda bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.