Adana

"Kurbanlıkların iri ve diri olması gerekir"

16:21 24 Ağustos 2016
"Kurbanlıkların iri ve diri olması gerekir"

Adana Kasaplar ve Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kurbanlıkların iri ve diri olması gerektiğini belirterek, kör, topal ve tüyleri mat hayvanların alınmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Yağmur, yazılı açıklamasında, vatandaşların kurbanlık seçerken hayvanların sağlıklı olmasına özen göstermeleri gerektiğini bildirdi.

Yerden kalkmayan, ağız veya burnunda akıntı olan hayvanların tercih edilmemesini isteyen Yağmur, "Kurbanlıkların iri ve diri olması gerekir. Kurbanlık seçerken kör, topal ve tüyleri mat kurbanlıklar alınmamalı. Tüyleri parlak kurbanlar tercih edilmeli, vücudunun herhangi bir yerinde sakatlık bulunan hayvanlar alınmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Yağmur, Türkiye'de yetişen hayvanların birçoğunun sağlıklı olduğuna işaret ederek, vatandaşların alacağı kurbanlıkların evraklarının tam olup olmadığına dikkat etmelerini istedi.

Vatandaşların kurbanlıklarını ehil kişilere kestirmeleri tavsiyesinde bulunan Yağmur, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız, belediyelerin gösterdiği, çocukların göremeyeceği yerlerde, hijyenik ortamda kurbanlıklarını kestirebilirler. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile zabıta ekipleri kurban pazarlarında gerekli denetimleri yapmaktadırlar. Ayrıca kasap olmayıp kıyma çekimi yapanların makinelerine polis ve zabıta ekipleri bayram bitene kadar el koyacaktır. Kasap olmayanları da bu konuda uyarıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.