Adana

GÜNCELLEME - Adana'daki FETÖ/PDY operasyonu

21:41 24 Ağustos 2016
GÜNCELLEME - Adana'daki FETÖ/PDY operasyonu

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında örgütün kentteki "milli eğitim imamlığını" yaptığı ileri sürülen Y.Y ve yardımcısının da aralarında bulunduğu 13' kişi tutuklandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çok yönlü sürdürülürken, terör örgütünün milli eğitim yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Kent merkezindeki adreslere baskın yapan ekipler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 2013’den bu yana terör örgütünün "milli eğitim imamlığı"nı yaptığı iddia edilen Y.Y ve yardımcısı B.G, daha önce "il imamlığı" yaptığı belirtilen M.D ve M.O ile Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli şube müdürü A.A'nın da aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüpheliler, buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Y.Y'nin örgüt içindeki öğretmenlerin tayin, himmet paralarının toplanması işlerinin yapılmasının yanı sıra özellikle liselerdeki başarılı öğrencileri belirleyip bunları kendi dershanelerine yönlendirip örgüte kazandırdığı öne sürüldü.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan 13'ü tutuklandı, iki kişi yurt dışı yasağı, bir kişi ise yurt dışı yasağı ve ev hapsi cezasıyla serbest bırakıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.