Adana

Adana'da 375 metrelik alt geçidin üstü kapatılıyor

16:31 25 Ağustos 2016
Adana'da 375 metrelik alt geçidin üstü kapatılıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, 375 metre uzunluğunda, 19 metre genişliğindeki alt geçidin üzerini kapatıp, yan yollarını genişletmek için çalışmalara başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 4 yıl önce Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 36 milyon lira harcamayla yapılan kent merkezindeki Turhan Cemal Beriker Bulvarı alt geçidinin üzerinin kapatılması için girişimlerde bulunan Büyükşehir Belediyesi, bu kurumdan bulvarı da içeren D-400 karayolunun 26 kilometrelik bölümünün devrini aldı.

Devrin ardından D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı alt geçidinin üzerinin kapatılıp, yan yolların genişletilmesi çalışmalarına başlanırken, alt geçidin kapanması için hazırlanan proje, 6 milyon 802 bin lira bedelle ihale edildi.

Alt geçit, ilk etapta tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Proje, yan yollarda yağmur suyu hattının drenajı ve yol üzerindeki mevcut ağaçların yeniden dikilmek üzere sökülmesiyle başladı.

Proje sahasında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, güzergah boyunca yağmur suyu ve kanalizasyon altyapısında gereken yenilemelerin ardından 375 metrelik altgeçidin üzerinin toplam 451 betonarme prefabrik krişler kapatılacağını belirtti:

Proje takviminin 6 ay olduğunu, etap etap çalışarak ulaşımı tek yönde de olsa devam ettireceklerini ifade eden Sözlü, şunları kaydetti:

“Alt geçidin üzerinin kapatılmasının ardından izolasyon işlemini yapacağız ve 25 santimetre kalınlığında beton dökeceğiz. Yan yolları 4 şerit gidiş, 4 şerit de geliş olacak şekilde genişletiyoruz. Yolların genişletilmesinin ardından kaldırım düzenlemesini ve sıcak karışım asfaltla kaplamasını yapacağız. Her iki kavşakta ve refüjlerde yeşillendirme çalışmaları, yaya yollarının tamamlanmasıyla güzergahı modern görünümüyle kavuşturup, yeniden ulaşıma açacağız.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.