Adana

Adana'da pamukta rekolte beklentisi 140 bin ton

11:09 26 Ağustos 2016
Adana'da pamukta rekolte beklentisi 140 bin ton

Adana'da bu yıl 140 bin ton pamuk üretimi beklendiği belirtildi.

Yüreğir Ziraat Odası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Karataş ilçesi Yüzbaşı köyünde düzenlenen "Tarla günü" etkinliğinde, kentteki pamuk ekimi ve rekolte beklentisi hakkında bilgi verdi.

Tekin, kentte pamuk ekiminin geçmiş yıllara oranla daha düşük seviyede olduğunu ifade ederek, yapılan çalışmalarla pamuğun eski parlak günlerine dönmesini hedeflediklerini belirtti.

Bu yıl il genelinde 270 bin dekar alanda pamuk ekimi gerçekleştirildiğini ve bundan 140 bin ton üretim beklediklerini kaydeden Tekin, "Bakanlığımız destek uygulamaya başladı. Pamukta prim desteği 75 kuruşa çıkarıldı" ifadelerini kullandı.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan da Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden Çukurova’da pamuk ekiminin son yıllarda giderek azaldığını bildirdi.

Türkiye’de tekstil ağırlıklı bir sanayi olduğuna işaret eden Doğan, "Pamuk, önemli miktarda ithalat yaptığımız bir ürün. İthalatla dışarıya giden dövizin Türkiye’de kalması için devletimiz gerekli önlemleri alarak, pamuk üreticisine destek olmalı. Zenginliğini pamuğa borçlu olan Adana’da pamuk üretimi yeniden canlandırılmalı, eski günlerine dönmeli." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.