Adana

Pozantı'da belediye başkanvekilliği seçimi

15:58 27 Ağustos 2016
Pozantı'da belediye başkanvekilliği seçimi

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın FETÖ operasyonları sonrası tutuklanmasının ardından Pozantı Belediye Başkanvekilliği için yapılan seçimlerin 1.ve 2. turunda adayların hiç birisi yeterli oyu alamadı.

Pozantı'da yapılan belediye başkanvekilliği seçimini MHP'li Meclis Üyesi M.Sami Baysal kazandı.

Pozantı Belediyesi düğün salonunda yapılan üçüncü tur oylama sonucunda, MHP adayı M.Sami Baysal 15 Meclis üyesinin 8'zinin oyunu alarak Pozantı Belediye Başkanvekili seçildi, AK Parti'nin adayı İlkay Pancar ise 7 oy aldı.

Pozantı Belediye Meclisi'nde AK Parti 7, MHP 6, CHP ise 2 üye ile temsil ediliyor.

Seçimden sonra konuşan Pozantı Belediyesi Başkanvekili M.Sami Baysal, "Belediye Başkanımız Mustafa Çay'ın hizmetlerini kaldığı yerden devam ettirmek için çalışacağım. Bugün burada kazanmama vesile olan MHP ve CHP’li meclis üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren parti gömleğimi çıkarıp hizmet gömleğimi giyeceğim. Meclis üyelerimizle birlikte parti gözetmeksizin Pozantı’ya hizmet etmekten onur duyacağım." dedi.

MHP İl Başkanı Yusuf Baş ise Belediye Başkanvekili’nin Pozantı’ya hayırlı olması dileklerinde bulunarak, "Demokratik bir ortamda yapılan seçimde Başkanvekili adayımız M.Sami Baysal ipi göğüslemiştir. Pozantı belediyesi zaten MHP’li bir belediyeydi. Başka bir partinin adayının başkanvekili seçilmesi pek de etik olmazdı. Pozantımıza tekrar hayırlı olsun diyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.