Adana

"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi

20:02 30 Ağustos 2016
"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 15 Temmuz'da demokrasiye ve milli iradeye darbe vurulmak istendiğini ancak milletin buna müsade etmediğini belirterek, "Asker kıyafeti giymiş hainlerin yapmış olduğu bir darbe girişimiydi." dedi.

AK Parti Adana İl Başkanlığı tarafından, "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi açıldı.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ve demokrasi nöbetlerini fotoğraflarla anlatan serginin açılışı, İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarının da bulunduğu serginin açılışına, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, partililer ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Vali Demirtaş, açılışta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da demokrasiye ve milli iradeye darbe vurulmak istendiğini fakat milletin buna müsaade etmediğini belirterek, "94 yıl önce de aynı şeyler olmuştu onu yabancılar yapmıştı. Bu ise maalesef bizim askerimizin içerisinde asker kıyafeti giymiş hainlerin yapmış olduğu bir darbe girişimiydi. İkisinde de milletimiz galip geldi. Memleketimiz inşallah bir daha böyle bir şeyle karşı karşıya kalmaz." diye konuştu.

Sergiyi herkesin gezmesi tavsiyesinde bulunan Demirtaş, fotoğraflara bakınca bütün milletin kahramanlığını gördüğünü kaydetti.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni de milletin ortaya koyduğu iradeyi gelecek nesillere aktarma noktasında böyle bir sergi planladıklarını vurgulayarak, "Adanalı hemşehrilerimizin milli iradesini ortaya koyduğu, demokrasisine, kültürüne, bayrağına ve inancına sahip çıktığı bu meydanda milletimizin ortaya koyduğu iradeyi gelecek nesillere aktarması noktasında böyle bir sergi planladık." ifadelerini kullandı.

Sergiyi açarken özellikle Ankara ve İstanbul'da yaşanmış olan üzüntü verici görüntülerin gelecek açısından büyük öneme sahip olduğunu anlatan Yeni, şöyle konuştu:

"Bütün milletin ve Adanalı hemşehrilerimizin ortaya koyduğu iradenin yükselişinin sadece Çanakkalede kalmadığını yeri geldiğinde Türk Milletinin birlik ve beraberlik içerisinde değerlerine, iradesine ve vatan toprağına sahip çıktığını göstermesi açısından bu sergiyi açıyoruz. Sergiyi gezerken gördüğümüz manzarayı inşallah bir daha görmeyiz."

Konuşmaların ardından, Vali Demirtaş ve beraberindekiler sergiyi gezdi. Demirtaş daha sonra, 15 Temmuz Milli İrade Anı Defteri'ne duygularını yazdı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.