Adana

Adana'daki cinayet davası

14:37 26 Eylül 2016
Adana'daki cinayet davası

Adana 'da bir iş adamını para karşılığı öldürdüğü iddia edilen 2 sanık ile cinayeti azmettirdiği ileri sürülen kişi 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Tufan Liceli Sümer, Ali Konuk, Burak Avanoğlu, Ümit Karakayış ve Vedat Aydın ile avukatları katıldı.

Cinayete azmettirmekle suçlanan Sümer, son savunmasında, olayla ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Eşi ile kavga ederken komşuları olan maktul ile eşinin kendilerini ayırmaya çalıştığını ifade eden Sümer, "Ömer ile aramız bu olay yüzden bozuktu. Ömer, iş yerinin bulunduğu apartmanın yöneticisiyle de kavgalıydı. Vedat Aydın iki tarafı tanıdığı için kendilerini barıştırdı. Benimle ilgili suçlamaların hiçbirini kabul etmem. Ben kimseye para vermedim. Kimseyi azmettirmedim. Ölenle husumetim yoktu." dedi.

Vedat Aydın ise suçlamayı kabul etmeyerek, cinayeti işleyen sanıklara para vermediğini öne sürdü.

Sanıkların son savunmalarının alınmasının ardından kararını veren mahkeme heyeti, Tufan Liceli Sümer'i ve cinayeti işlediği iddia edilen Burak Avanoğlu ile Ali Konuk’u "kasten öldürme" suçundan önce müebbet hapis cezasına mahkum etti. Sanıkların duruşmadaki iyi halleri nedeniyle daha sonra cezaları 25'er yıla indirildi.

Cinayete yardımcı oldukları iddia edilen Vedat Aydın 12 yıl 6 ay, Ümit Karayış ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Adana'da 30 Ocak 2015'te iş adamı Ömer Cevizci, Türkmenbaşı Bulvarı’ndaki iş yerinden çıkarken uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, cinayeti işlediği ileri sürülen 2 zanlı ile bu kişileri azmettirdiği iddia edilen 3 şüpheli gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.