Adana

İnsan Hakları Çalıştayı düzenleyicileri Başkan Sözlü'yü ziyaret etti

15:33 28 Eylül 2016
İnsan Hakları Çalıştayı düzenleyicileri Başkan Sözlü'yü ziyaret etti

Adana'da gerçekleştirilen İnsan Hakları Çalıştayı'nın düzenleyicileri, Büyükşehi̇r Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

Başkan Sözlü, Adana Kent Konseyi ve İnsani Değerleri Yüceltme Derneği'nin birlikte gerçekleştirdiği Çalıştaya katılmak üzere gelen Güney Kıbrıs'tan gazeteci Tina Adamiodu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi ve köşe yazarı Çiğdem Dürüst, İnsani Değerleri Yüceltme Derneği Başkanı Berrin Ünlü, Mersin Kent Konseyi Temsilcisi Hülya Sabahat Ölçer ve Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal'ı makamında kabul etti.

Ziyarette heyet, Başkan Sözlü’ye, insan hakları, mülteci hakları, güvenlik, insan ticareti, töre cinayetleri konularında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sözlü de insanların barışı ve birlikte yaşama kültürünü içselleştirebileceğini empati yaparak barışı tehdit eden her türlü olumsuzluğun üstesinden gelinebileceğini belirterek, Kıbrıslı bir Türk ve Kıbrıslı bir Rum’un, yeryüzünde barışı tesis etmeye katkı koymak üzere birlikte hareket etmesinin önemli olduğunu belirtti.

Akademisyen Dürüst de sivil toplumda ve kamuda oluşturulacak farkındalıkla, barışın tehdit altında olduğu her noktada, yükün, liderlerin omuzlarından alınabileceğini kaydetti.

Dürüst, bu konuda politikacılara destek olmaya, onların kamuoyunu ikna etmeleri için gereken toplum desteğini sağlamak üzere çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.