Adana

Cezalarını öğrencilere hizmet ederek çekiyorlar

11:01 26 Ekim 2016
Cezalarını öğrencilere hizmet ederek çekiyorlar

ÖMER YILDIZ - Adana'da, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında ceza alan hükümlüler, cezalarını öğrencilere hizmet ederek çekiyor.

Ceyhan ilçesinde, şüpheli, sanık ve hükümlülerin toplum içinde denetlenmesi ve bir daha suç işlemesini önlemek amacıyla uygulanan Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında, 102 hükümlü, okulların sıra ve sınıf boyası, çevre düzenlemesi ve temizliğini yaparak öğrencilere hem hizmet ediyor hem de rehabilite oluyorlar.

Günlük yaşamlarını da devam ettirebilen hükümlüler, Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ndeki uzman ekiplerin, verdiği karar doğrultusunda belirlenen yerde, belirlenen saatte, belirlenen işleri yaparak cezalarını çekiyorlar. Cezalarına göre okullara belirli saatlerde gönderilen mahkumlardan bazıları okulun kapsını boyuyor, bazıları sıraları temizliyor, bazılar ise okulun günlük olarak temizlik işlerini yapıyor.

Özellikle dezavantajlı mahallelerdeki okullara gönderilen yükümlüler, kendilerini disiplin altına almanın yanı sıra boya ve kaynak kurslarında öğrendiklerini de uygulama fırsatı buluyorlar.

Kabiliyetine göre cezasını meslek lisesinin mobilya bölümünde çeken bir hükümlü, torna makinesine taktığı tığlar ile ahşaba şekil verirken, yanına gönderilen başka bir hükümlüye de iş öğreterek meslek edinmesini sağlıyor.

Ahşap alanında at, bisiklet gibi süs eşyasının yanı sıra okul bahçelerindeki bankları ve kamelyaları da yapan hükümlüler, bir yandan cezalarını çekerken diğer yandan öğrencilere hizmet ederek onların eğitim ve öğretimine katkı sağlıyor.

- Teşekkür mektupları

Cezasını tamamlayan yükümlülerden bazılarının yetkililere yazdığı teşekkür mektupları ise dikkat çekiyor.

Yetkilileri gösterdikleri çabadan dolayı kutlayan ve teşekkür eden bir yükümlünün mektubunda, "Bana ve diğer arkadaşlara kazandırdığınız ile sizleri sonsuza kadar anacağım." ifadeleri yer aldı.

Başka bir yükümlü ise mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Burada bizlere kardeş gibi davranan memur arkadaşlara, bizlere kazandırdıklarına sonsuz saygı besliyorum. Bu kadar yoğun çalışmalarına rağmen bizlerden eksik etmiyorlar. Sizden ve memur arkadaşlardan haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Allah'ım güzellikleri sizin üzerinizden eksik etmesin."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.