Adana

Adana'daki cinayet davası

17:25 27 Ekim 2016
Adana'daki cinayet davası

Adana'da sevgilisi olduğu ileri sürülen kadının kocasını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kişi müebbet hapse mahkum edildi.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Cuma Poyraz, tutuksuz yargılanan maktul Eyüp İpek'in eşi Şeyha İpek ve babası Alaattin Öz, maktulün babası Yahya ve annesi Halime İpek ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, tüm aramalara rağmen bulunamayan 2 tanığın tanıklığından vazgeçildiğini belirtti.

Öldürülen aşçı Eyüp İpek'in babası Yahya İpek, oğlunun öldürülmesine gelini Şeyha İpek'in neden olduğunu iddia ederek, "Her şey gelinimin başının altından çıktı. Babası Alaattin bana '2 çete var oğlunu öldürteceğim' dedi. Parkta Şeyha'yı, çocuklarına gösterdim, tekrar barışmalarını istedim. O da 'akşam görüşürüz' dedi. Akşam oğlum öldürüldü." diyerek tüm sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Tutuklu sanık Cuma Poyraz ise savunmasında, "Eyüp dolduruşa gelmişti. Tek amacım Cuma'ya mesajları göstermek, Şeyha ile bağımın olmadığını anlatmaktı. Beni öldürmek için Adana'ya geldi. Karanlık yere çekildi. Kendimi korumak için bıçakladım. Çok pişmanım, böyle olmasını istemezdim." dedi.

Mahkeme heyeti, Cuma Poyraz'ı "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapse mahkum etti. Poyraz'a haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulamadı. Diğer sanıklar Şeyha İpek ve babası ise delil yetersizliğinden beraat etti.

- Olayın geçmişi

Bursa'da aşçı olarak çalışan iki çocuk babası Eyüp İpek, eşinin Cuma Poyraz ile ilişkisi olduğunu öğrenince, 1 Ağustos'ta Adana'ya gelmiş, kayınpederinin merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki evine giderken bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayla ilgili Cuma Poyraz'ın yanı sıra onu azmettirdiği ileri sürülen maktulün eşi ve kayınpederi gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.