Adana

Adana'da öğrencilere narenciye dağıtıldı

13:43 03 Kasım 2016
Adana'da öğrencilere narenciye dağıtıldı

Adana Çiftçiler Birliğince başlatılan "Narenciye Tüketen Sağlıklı Nesiller Projesi" kapsamında öğrencilere narenciye dağıtımına başlandı.

Birlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, soğuk kış günlerinde hastalıklara karşı doğal koruma kalkanı olan narenciye ürünlerinin tüketim alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması ve sağlığa yararları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla Adana Valiliğinin desteğiyle hazırlanan proje kapsamında öğrencilere ilk narenciye dağıtımı gerçekleştirildi.

Yüreğir ilçesindeki İsmail Sefa Özler Ortaokulunda "Mandalina ve portakal yiyelim, sağlıklı beslenelim" sloganıyla gerçekleşen etkinlikte, öğrencilere içerisinde mandalina bulunan fileler dağıtıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, etkinlikte, Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru ve yönetim kurulu üyelerinin kendisini ziyaret edip, projeden bahsettiklerinde heyecanlandığını ve çok mutlu olduğunu belirtti.

Narenciyenin her bölgede yetişmediğinin altını çizen Demirtaş, şunları söyledi:

"Bizler çok şanslıyız. Çünkü narenciye Akdeniz Bölgesi'nde yoğun olarak yetişiyor. Birliğimiz de böyle güzel bir proje geliştirmiş. Proje kapsamında bundan sonra her hafta inşallah bin öğrencimize narenciye dağıtacağız. Narenciye ürünleri sizi soğuk havalarda hastalıklara karşı koruyacak, ilaçtan önce narenciye yiyeceksiniz ve vücut direnciniz artacak. Daha sağlıklı olacaksınız. Böyle bir imkanı sundukları için Birliğe teşekkür ediyorum."

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru da "C" vitamini deposu olan narenciye tüketiminin sağlığa yararı bulunduğunu vurguladı.

Bölgede üretilen narenciyenin dünyanın uzak ülkelerine ihraç edildiğini aktaran Doğru, “Dünyanın başka ülkelerindeki çocukların, insanların tüketimine sunuyoruz ancak Türkiye’de, Adana’da yanı başımızda yetişmesine rağmen biz yeterince narenciye tüketmiyoruz. Bu projemizi de bu amaçla hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Doğru, proje kapsamında ilk yarı eğitim dönem sonuna kadar her hafta bin öğrenciye narenciye dağıtacaklarını dile getirdi.

Etkinliğe Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.