Adana

Adana'daki iki cinayetin davası

16:12 03 Kasım 2016
Adana'daki iki cinayetin davası

Adana'da açık cezaevinden izinli çıkarak, kız kardeşi ile erkek arkadaşı olduğu öne sürülen kişiyi tabancayla öldüren sanık, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Sabri Uzun (31) ile taraf avukatları katıldı.

Uzun, son sözünün sorulması üzerine "Söyleyeceğim çok şey var. Olay bir gönül ilişkisi değil. Olsa sineye çeker kendileriyle görüşmez, nikahlarını yaparlar affederdim. Ama bu iş gönül ilişkisinden çıkmış, namus ticaretine dönüşmüş." dedi.

Töre saikiyle bu suçu işlemediğini, öldürme kararının bir anlık olduğunu savunan Uzun, şöyle konuştu:

"Ben öldürme kararını kimden almışım. Kim işletmiş? Olaydan 3 gün önce maktul ile buluştum. İsteseydim o zaman öldürürdüm. Çocukluktan beri cezaevinde yatmaktayım. Ben isteseydim bu işi başkasına yaptırırdım. Yaptığımdan dolayı pişmanım. Bu olay gönül ilişkisi değil. Benim annem babam yok. Bu olayı kimseyle konuşmadım, aniden meydana geldi. Yüce adaletinize sığınıyorum."

Mahkeme heyeti, sanığa, kız kardeşi Yıldız Tongul ile erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Murat Uygun'u "töre saikiyle" öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanık, ruhsatsız tabanca bulundurmaktan da bir yıl hapis cezası aldı. Sanığa verilen cezalarda indirim uygulanmadı.

Kararın açıklanmasının ardından fenalaşan sanık, görevli jandarmalar tarafından güçlükle salondan çıkartıldı. Uzun'un yakınları da duruşma salonu dışında baygınlık geçirdi.

Seyhan ilçesi Kocavezir Mahallesi Güneş Kuşak Bulvarı'nda 3 Şubat'ta Sabri Uzun, birlikte konuşarak yürüdüğü kız kardeşi Yıldız Tongul ile kız kardeşinin erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen Murat Uygun'u yasak aşk yaşadıkları iddiasıyla tabancayla öldürdükten sonra kaçmış, bir süre sonra yakalanarak tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.