Adana

Çölyak hastaları için glutensiz pasta ve diyet kursu açıldı

18:21 02 Mart 2017
Çölyak hastaları için glutensiz pasta ve diyet kursu açıldı

Adana'da çölyak hastaları için glutensiz pasta ve diyet kursu açıldı.

Adana Çölyak Derneği ve Yüreğir Kaymakamlığı girişimiyle Yüreğir Halk Eğitim Merkezinde açılan kursta kursiyerlere, glutensiz pasta ve diyet yapma öğretilecek.

Dernek Başkanı Dilek Tanrıseven, açılışta, gazetecilere yaptığı açıklamada, kursun amacının çölyak hastalarının tadamadığı simit, poğaça, kek ve kurabiye ürünlerini tattırmak olduğunu söyledi.

Bu kapsamda kendilerine destek sağlayan Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel'e ve Yüreğir Halk Eğitim Merkezine teşekkür eden Tanrıseven, şunları kaydetti:

"Çölyak, buğday, arpa ve tahıllarda bulunan gluten maddesine karşı bağışıklık sisteminin ince bağırsaklarda oluşturduğu iltihaplanma şeklidir. Biz bu tahıllı ürünleri kullandığımız zaman bağırsaklarda iltihap ve hasar oluşuyor. Dışarıda satılan simitten tatlıya birçok ürünü yiyemiyoruz. Çocuklarımızın da gözü kalıyor. Biz de annelerle böyle bir proje için yola çıktık ve glutensiz mutfağımızı oluşturduk. Burada her şeyi glutensiz ürünlerle yapıyoruz ve çocuklarımıza tattırıyoruz."

Programda davetlilere, çölyak hastalığı ve kurs hakkında bilgiler verildi, glutensiz üretilen ürünlerden misafirlere ikram edildi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.