Adana

Bebeğe takılan altınların da alındığı dolandırıcılık

11:46 10 Mart 2017
Bebeğe takılan altınların da alındığı dolandırıcılık

Adana'da telefonda kandırılan kadının yeni doğan çocuğu için takılan 17 çeyrek altının yanı sıra 5 bilezik ve bin 900 liranın dolandırıcılar tarafından evinden almasıyla ilgili güvenlik kamerasına takılan taksici gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 10 gün önce merkez Yüreğir ilçesinde ikamet eden ev hanımı Nurten Yavuz'un sahte polis tarafından FETÖ soruşturması bahanesiyle dolandırılması soruşturması kapsamında bir zanlının kimliğini tespit etti.

Olay günü Yavuz'un evine gelerek kapıda konuştuktan sonra içeriye girip içinde para ve altınların bulunduğu poşetle evden ayrılması güvenlik kamerasınca görüntülenen şüphelinin kentte taksicilik yapan İbrahim Ç. (34) olduğu belirlendi.

Polis ekiplerince yakalanarak emniyet müdürlüğüne götürülen şüphelinin ifadesinde, aracına binen iki müşteriden birinin kendisini "Komiser Kemal" olarak tanıttığını, Akıncılar Mahallesi'nde ikamet eden yengesinden bir miktar altın ve para alması gerektiğini ancak o mahallede husumetlileri olduğu için gidemediğini belirttiğini, kendisinden yardım istemesi ise üzerine de onlara yardımcı olduğunu anlattığı öğrenildi.

Sahte polislerin kendisini de kandırdığını ileri süren zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili iki şüphelinin arandığı bildirildi.

- Dolandırıcılık kameraya yansımıştı

Akıncılar Mahallesi'nde yaşayan Nurten Yavuz, 28 Şubat'ta polisleri arayarak dolandırıldığını haber vermişti. Yavuz, evine gelen polislere, bir kişinin telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıttığını, FETÖ soruşturması kapsamında adına bankadan para çekildiğini ve bunun bir kısmıyla altın alındığını tespit ettiklerini, kendisini temize çıkartmak için de evindeki para ve altınların incelenmek üzere teslim edilmesini istediklerini anlatmıştı. Bunun üzerine bebeği için takılan 17 çeyrek altın ile 5 bilezik ve bin 900 lirayı evine gelen kişiye teslim ettiğini belirten Yavuz, daha sonra dolandırıldığını anladığını söylemişti.

Bir evin güvenlik kamerası, şüpheli taksicinin eve gelerek kapıda kendisini bekleyen Yavuz ile içeriye girmesini, bir süre sonra dışarıya çıkarak olay yerinden uzaklaşmasını kaydetmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.