Adana

Adana'daki demiryolu tamir aracı kazası

13:44 15 Mart 2017
Adana'daki demiryolu tamir aracı kazası

Adana'nın Karaisalı ilçesinde, demir yolu tamir aracının yaptığı kazada yaşamını yitiren 3 işçinin cenazeleri defnedildi.

Karaisalı ilçesi Bucak Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçiler Sedat Aktaş, Semih Tezcan ve Erdal Acar'ın cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumu morgundaki işlemlerinin ardından yakınları tarafından alındı.

Semih Tezcan ve Erdal Acar'ın cenazeleri Pozantı Merkez Cami'sinde kılınan namazın ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Törene, Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Pozantı Belediye Başkanı Sami Baysal, Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, Pozantı Orman İşletme Müdürü Aytaç Savaş Salan ile iş arkadaşları katıldı.

Sedat Aktaş'ın cenazesi ise eşi Serpil Aktaş'ın isteği üzerine Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'ndeki evine götürülerek helallik alındı.

Aktaş'ın cenazesi daha sonra Seyhan ilçesi Zeytinli Mahallesi mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından annesinin mezarının yanında toprağa verildi.

- "5 ay önce işe girdik"

Kardeşiyle aynı şirkette çalışan Sedat Aktaş'ın ağabeyi Ayhan Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazayı anlattı.

Aktaş, kardeşiyle beraber 5 ay önce işe girdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Kardeşim daha önce bir emlak ofisinde çalışıyordu. Sonra beraber bu işe girdik. Ben Pozantı ilçesindeki şantiyede kalıyordum. Sedat, çocuklarına ve eşine çok bağlı olduğu için evden işe gidip geliyordu. Kardeşim 3 arkadaşıyla birlikte Yenice İstasyonu'ndan vagonlarla birlikte yola çıktı. Ben de kazanın olduğu istasyonda beklemedeydim. Bir süre sonra bize 'Frenlerimiz tutmuyor, tedbir alın' anonsu yaptılar. Biz gereken önlemleri aldık. Defalarca anons ettik ama hiçbir cevap veren olmadı. Kardeşimin telefonunu defalarca aradım, açmadı. Sonra bulunduğum istasyonda büyük gürültüyle kaza oldu. Ardından cansız bedenleriyle karşılaştık."

Adana'nın Karaisalı ilçesinde dün demir yolu tamir aracının kaza yapması sonucu 3 kişi yaşamını yitirmiş, kaza yerinde incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan olayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığını bildirmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.