Adana

HDP'li Beştaş'ın Adana'da yargılandığı dava

13:53 22 Mart 2017
HDP'li Beştaş'ın Adana'da yargılandığı dava

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletini alenen aşağılama" suçundan iki yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Adana 21. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Adana Milletvekili Beştaş'ın avukatları katıldı.

Mahkeme hakimi, HDP’li Beştaş’ın, cezaevinden mahkemeye UYAP üzerinden ulaşan dilekçesinde suçlamayla ilgili evrağın kendisine gönderilmesini isteyerek bir sonraki celse savunma yapacağını bildirdiğini söyledi.

Duruşmaya katılan Beştaş’ın avukatları, müvekkillerinin Ankara'daki patlamayı protesto etmek için 14 Ekim 2015'te Adana İnönü Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmasının "cımbızlanarak suç oluşturulmaya çalışıldığını" iddia ederek beraatini istedi.

Mahkeme hakimi, dava dosyasındaki evrağın HDP Milletvekili Beştaş’a gönderilmesine karar vererek bir sonraki celsede sanığın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle savunmasının alınması için duruşmayı 15 Mayıs’a erteledi.

Adana Kadın Platformunca Ankara Garı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenleri anmak için 14 Ekim 2015'te İnönü Parkında düzenlenen oturma eylemi ve basın açıklamasında yaptığı konuşma nedeniyle Beştaş hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletini alenen aşağılama" suçundan iki yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.