Adana

Tuğba Özay'dan engelli İlayda'ya moral ziyareti

12:02 24 Mart 2017
Tuğba Özay'dan engelli İlayda'ya moral ziyareti

ÖMER YILDIZ - Adana'da 3,5 yaşındaki fiziksel engelli kızlarının tedavisinin daha iyi şartlarda yapılması için yardımseverlerin de katkısıyla evlerinin bir odasını medikal cihazların da olduğu hastane ortamına çeviren aile, şarkıcı ve manken Tuğba Özay'ın moral ziyaretinin mutluluğunu yaşadı.

Ev hanımı Merve İlhantekin (24), doğum sırasında beynine oksijen gitmediği için "serebral palsi" hastalığına yakalanan fiziksel engelli kızı İlayda İlhantekin'in bakımını aksatmadan yapıyor.

Kızının sağlığına kavuşup yürüyebilmesi için mücadele eden anne İlhantekin, yardımseverlerin de desteğiyle evinin bir odasını kızı için düzenlettirdi.

Evladının daha iyi şartlarda tedavi olması için gerekli medikal malzemeleri odaya yerleştiren İlhantekin, burayı pembe balonlar, kurdeleler ve fotoğraflarla süsleyerek Tuğba Özay'ı kente davet etti.

Aile tarafından evde karşılanan Özay, minik kız ile yakından ilgilenerek hastalık ve tedavi süreciyle ilgili fizyoterapistinden bilgi aldı.

Özay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente davet edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Hazırlanan odayı beğendiğini dile getiren Özay,"İnşallah pembe pembe hazırlanmış oda ona pespembe bir dünya açar. Allah şifa versin. Aile için çok kolay olmasa gerek. Annemiz de daha çok genç o da sabrediyor mücadele ediyor. İnsanda direnç ve sabır hiçbir zaman eksilmemeli. Bu güzel aileyi kutluyorum." dedi.

Özay, İlhantekin'i kızı için verdiği mücadeleden dolayı kutladı.

- "Kızım bu odadan yürüyerek çıkacak"

Anne Merve İlhantekin de kızının tedavisi için mücadele ettiğini ve 3 yıldır zor zamanlar yaşadığını söyledi.

Televizyondaki bir programa katıldıktan sonra gördüğü destek ile İlayda'nın tedavisi için mücadele azminin arttığını anlatan İlhantekin, "Bu odanın hazırlanmasında destek veren herkese çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Kızının yürümesi isteğini gözyaşları içerisinde anlatan İlhantekin, "Kızım bir gün yürüyecek. Ne olursa olsun ben onu yürüteceğim. Kızım bu odadan yürüyerek çıkacak. Bunu başaracağız. Kızımın kimseye muhtaç olmasını istemiyorum." ifadesini kullandı.

İlhantekin, İlayda'nın şarkı dinlerken çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Yoğun bakımın kapsında 25 gün bekledim. Hiç eve gitmedim. Sürekli kızıma bakıyordum. 'Sen ölürsen ben de öleceğim' diyerek gözyaşı döktüm. Böbreği çalışmıyordu. İlayda beni o şekilde görünce onun iyi olmasını istediğimi hissedince, iyileşmeye başladı ve şu an böbreği normal çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kızının daha iyi şartlarda tedavisi için kurdukları odaya destekli ayakta durma cihazı, destekli oturma masası, çok fonksiyonel yürüteç gibi malzemeler koyduğunu anlatan İlhantekin, şunları belirtti:

"İlyada'nın evdeki fizik tedavi şartları hiç iyi değildi. Minderin üzerinde yapıyorduk fizik tedavisini. Bundan çok rahatsız olduk. Doktorlarımızla fikir alışverişinde bulunduk. İnsanların desteğiyle, el birliğiyle bu odayı yaptık. Perdeciden tutun da montajcısına kadar herkes çok destek oldu. İlayda'nın iyileşmesi için herkesin bir emeği oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum."

-"Bu odadaki cihazlar tedavinin başarısı için önemli"

Engelli kızın tedavisini ücretsiz üstlenen fizyoterapist Hasan Hüseyin Selbi de İlayda'ya günde 45 dakika tedavi uyguladıklarını söyledi.

Hazırlanan odanın hem kendisi hem de İlayda için büyük şans olduğuna değinen Selbi, "Evde uyguladığınız fizik tedavide düzgün zeminde olmadığı sürece istediğiniz verimi alamıyorsunuz. Minder üzerinde sünger üzerinde yaptığınızda tedavide istediğiniz verimi alamazsınız. Bu odadaki cihazlar fizik tedavide çok önemli." sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.