Adana

Gümrük kapılarında oy verme işlemi

11:59 27 Mart 2017
Gümrük kapılarında oy verme işlemi

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin oy kullanabildiği Adana, Mersin ve Hatay'daki gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre, Mersin Uluslararası Limanı içerisinde bulunan gümrükte oy verme işlemi için hazırlıklar tamamlandı.

Yurt dışında yaşayan seçmenler için kurulan 1 sandıkta, gelen yolcuların oy kullanmaları için görevliler beklemeye başladı.

Görevliler oy verme işleminin 16 Nisan saat 17.00'ye kadar süreceğini, kendilerinin bu tarihe kadar sandık başında bekleyeceklerini bildirdi.

Adana Şakirpaşa Havalimanı içerisinde bulunan gümrükte de oy verme işlemi için hazırlıklar tamamlandı.

İl Seçim Kurulu Başkanlığı yetkilileri yurt dışında yaşayan seçmenler için gümrükte 2 sandık kurup, seçmenleri beklemeye başladı.

Hatay Havalimanı'ndaki gümrükte de kurulan 2 sandıkta vatandaşlar oylarını kullandı.

Oy kullanan vatandaşlardan Doğan Can, AA muhabirine, çıkacak sonucun ülkeye yararlı olmasını temenni ederek "hayır' çıksa da hayırlısı olmasını isterim, 'evet' çıkarsa da hayırlısıyla olmasını isterim." dedi.

Suudi Arabistan'da ikamet eden Fehim Duran ise herkesin sandık başına gidip kendi düşüncesini sandığa yansıtmasını istedi.

Akın Sevingen de verdiği oyun ülkeye yararlı olmasını diledi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların oylarına sahip çıkmasını isteyen Sevingen, "Sonuçta ülkemizin geleceği için yapılmış olan bir seçim, her bir oy ülke çıkarları için atılmış bir oydur, isterim ki herkes oylarını kullansın." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.