Adana

Adana'daki FETÖ/PDY davası

15:19 30 Mart 2017
Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan Kanuni Üniversitesinin genel sekreteri Mahmut Açıl ile Burç Okullarında öğretmenlik yapan Uğur Dündar Bakan'ın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Açıl ve Bakan tutuklu bulundukları Osmaniye 1 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı.

Söz verilen sanık Bakan, ByLock programını kullanmadığını, Bank Asya'ya ise maaşının yattığını ileri sürdü.

Örgütün çağrısı üzerine hiçbir şekilde bankaya para yatırmadığını, telefonunda Bylock'un ilk tespit tarihi olarak belirtilen 21 Ağustos 2014'te eşinin yeni doğum yaptığını belirten Bakan, "Benim o tarihte bu sıkıntılardan başımı kaldırıp ByLock'u indirip örgütsel yazışma yapmam mümkün değildir." ifadesini kullandı.

Açıl da ByLock suçlamalarını kabul etmediğini, Bank Asya hesabındaki paranın araba satışından dolayı kendisine havale edildiğini öne sürdü.

Mahkeme heyeti her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Sanıklar hakkında "FETÖ/PDY örgütüne üye olmak" suçundan on beşer yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. Sanıklar Açıl ve Bakan'ın evlerinde yapılan aramalarda "Fetullah Gülen'in kitapları ve çok sayıda örgütsel doküman" ele geçirildiği belirtilen iddianamede, her iki sanığın da Gülen'in talimatıyla örgütün iletişimde kullandığı "ByLock" programını kullandıkları kaydedilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.