Adana

Polisin şehit edilmesiyle ilgili sanıklar hakim karşısında

15:02 25 Mayıs 2017
Polisin şehit edilmesiyle ilgili sanıklar hakim karşısında

Adana'da terör örgütü PKK yandaşlarınca düzenlenen izinsiz gösteriye müdahale eden bir polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili 14'ü tutuklu 30 sanıktan ayrı olarak haklarında dava açılan yaşları 14 ile 17 arasında değişen biri tutuklu 19 çocuğun yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık S.Ö. tutuklu bulunduğu Hatay Çocuk Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanık çocuklar A.T, B.Ö, B.A, D.T, F.B, İ.H.A, M.A, M.A, R.A, S.A, U.A, Y.E.D. ve D.K. ile avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya, sanıklardan A.S, Ö.Ç, A.Ç, T.O. ve M.Ç. ise gelmedi.

Sanıklardan D.T. savunmasında, olayla ilgisinin olmadığını belirterek, "Ben olay sırasında internet kafede kulaklığı takıp müzik dinliyordum ve aynı zamanda ödevimi yapıyordum. Dışarı çıktığımda olayı gördüm. Olayın bitmesini bekledim, eve gidecektim herkes kaçtı. Suçum olmadığı için ben bir yere kaçmadım, polisler gelip beni aldı." iddiasında bulundu.

M.A. da eyleme katılmadığını iddia ederek, hakkındaki ev hapsinin kaldırılmasını istedi.

Diğer sanıklar da polis memurunun şehit edilmesi olayıyla ilgilerinin olmadığını ve eyleme katılmadıklarını iddia etti.

Mahkeme heyeti, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde polis memuru Mustafa Yeli’nin şehit edilmesiyle ilgili devam eden dava dosyası üzerinden bu dosyanın birleştirilmesi için mahkemeye görüş sorulmasını kararlaştırıp duruşmayı 25 Temmuz’a erteledi.

Adana'da 6 Kasım 2016'da terör örgütü PKK yandaşlarınca düzenlenen izinsiz gösteri sırasında polis memuru Yeli vurularak şehit olmuştu. Olayın ardından 30 sanık hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıldan 100 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılmıştı. Daha sonra olayla bağlantılı olduğu iddia edilen 19 kişi daha yakalanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.