Adana

HDP'li Beştaş'ın Adana'da yargılandığı dava

13:40 20 Haziran 2017
HDP'li Beştaş'ın Adana'da yargılandığı dava

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devletini alenen aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis ceza istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Meral Danış Beştaş katılmadı.

Duruşmada hazır bulunan Beştaş'ın avukatı Yasemin Dora Şeker, başka suçtan tutuklu bulunan müvekkilinin bir süre önce tahliye edildiğini anımsattı.

Müvekkilinin adresini tespit edip mahkemeye bildireceklerini belirten Şeker, "Talimatla savunmasının alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca müvekkilimin mecliste yaptığı konuşmalarla ilgili dokümanları mahkemenize sunuyorum. Bunlar kürsü dokunulmazlığı kapsamında yapılan konuşmalardır ve aynı mahiyettedir." dedi.

Mahkeme hakimi, Beştaş'ın adresinin bildirilmesi için süre verilmesi ve adresi bildirildiğinde duruşma günü beklenmeksizin savunmasının alınmasına karar verdi.

Duruşma, 31 Ekim'e ertelendi.

HDP Adana Milletvekili Beştaş hakkında, Diyarbakır Sur ve Silvan ilçeleri ile Şırnak ili ve Cizre ilçelerindeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla 9 Şubat 2016'da Adana İnönü Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devletini, devletin yargı organlarını, devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla dava açılmıştı.

Beştaş hakkında Adana 2, 8 ve 21. asliye ceza mahkemelerinde 2'şer yıl hapis cezası istemiyle 3 ayrı dava bulunuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.