Adana

Adana'da 120 engelliye akülü tekerlekli sandalye

13:30 21 Haziran 2017
Adana'da 120 engelliye akülü tekerlekli sandalye

Adana'da 120 engelliye Ramazan Bayramı öncesinde törenle akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yaşar Kültür Merkezi önündeki törende, her yıl düzenli olarak tekerlekli sandalye dağıttıklarını söyledi.

Sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini, bunu görev kabul ettiklerini belirten Karalar, "Bugün 120 akülü tekerlekli sandalye dağıtıyoruz. Arkadaşlarımız 'Bayramdan sonra dağıtalım' dediler, ben bayramdan önce dağıtılmasını istedim. İstedim ki sizler 2 bayramı birlikte yaşayın. Bütçesi bizden çok olan belediyeler yılda 100 araba dağıtıyor biz yılda 2 kez 120 olmak üzere, 240 akülü tekerlekli sandalye dağıtıyoruz." ifadesini kullandı.

Karalar, Türkiye'de Seyhan Belediyesi kadar çocuğun, kadının ve yaşlının yanında olan belediye olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Şehrin belli noktalarında şarj istasyonları kurduk. Araçlarınızı kurduğumuz şarj istasyonlarında rahatlıkla şarj edebilirsiniz. Türkiye'de 'engelli dostu belediye' olarak anılıyoruz. Geçtiğimiz aylarda kimse yatağına aç girmesin diye bin 500 aileye 'halk kart' dağıttık. Hiç geliri olmayan aileye 600 lira veriyoruz, daha aşağı geliri olanı da 600 liraya tamamlıyoruz. Bir kredi kartı gibi istediğiniz ihtiyacınızı karşılıyoruz. Yine AB destekli evde yaşlı bakım hizmetini başlattık. Atalarımızı, babalarımızı, analarımızı ihtiyaç duyan vatandaşların evde bakım hizmetini gerçekleştiriyoruz."

Karalar'ın konuşmasının ardından akülü tekerlekli sandalyeleri teslim edilen 120 engelli, bunları nasıl kullanacakları konusunda da bilgilendirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.