Adana

Kardeşini öldürdüğü iddia edilen sanık hakim karşısında

12:46 23 Haziran 2017
Kardeşini öldürdüğü iddia edilen sanık hakim karşısında

Adana'da, tartıştığı kardeşini tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu Cihan Çimiş (35), müşteki Zeynep Barlas Çimiş ile tarafların avukatları katıldı.

Fırıncılık yapan Çimiş savunmasında, olay günü kardeşinin çok sinirli olduğunu belirtti.

Cinayet günü kardeşiyle yaşadıkları tartışmayı anlatan Çimiş, "Kardeşim Ramazan beni telefonla aradı. İş yerinde olduğunu söyleyip bana küfürler ederek 'Gel.' diyordu. Gitmedim. Birkaç kez daha aradı. İş yerine yakın bir yerde sinirinin geçmesi için bekledim. Ortağım aradı 'Ramazan'ı artık tutamıyoruz.' dedi. Kardeşimi aradım 'Nedir derdin? Gel konuşalım.' dedim. Yıkamacının orada buluştuk. Kolumdan tutup yolun kenarına götürdü. 'Kendine gel ne yapıyorsun?' diye söyledim. Bıçağı çıkarttı, çok korktum. Yoksa onun canını yakacak insan değilim. Ben de üzerimdeki ruhsatsız silahla yere doğru ateş ettim. Zaten her şey kamera kayıtlarında var." şeklinde konuştu.

Maktulün eşi Zeynep Barlas Çimiş de eşinin olay günü öğlen eve geldiğinde çok sinirli olduğunu kaydetti.

Eşinin, kendi kendine "Kimse benim namusuma küfredemez." diye konuştuğunu aktaran Zeynep Barlas Çimiş, "Tişörtünü değiştirdi. Kapıdan çıkarken 'Ramazan bizi düşün.' dedim. Çocuğumuzu öptü çıktı gitti. Ben de 'iş yerinde bir şey mi oldu' diye ortağını aradım. O da eşimin ağabeyiyle tartıştığını söyledi. Sanık ile aramızda hiçbir sorun olmadı. Sadece bir düğün dönüşü 'aracın kapısını kapatın.' diye yüksek sesle bağırmıştı." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Çimiş'in tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Merkez Yüreğir ilçesi Sepici Mahallesi'nde, 3 Aralık 2016'da Cihan Çimiş ile kardeşi Ramazan Çimiş (28) arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Cihan Çimiş'in, kardeşini tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilmişti. Kaçan Çimiş, yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.