Adana

Srebrenitsa katliamının 22. yıl dönümü

15:15 11 Temmuz 2017
Srebrenitsa katliamının 22. yıl dönümü

Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kasım Gül, Srebrenitsa katliamının 22. yıl dönümünde insanlığın katledilmesine seyirci kalanların tümünün suçlu olduğunu belirtti.

Gül, yaptığı yazılı açıklamada, Srebrenitsa katliamının Avrupa'da yakın tarihin en utanç verici insanlık suçu olduğunu ifade etti.

1995 yılından beri, yakınlarının yasını tutan Boşnak ailelerin yüreğini teskin edecek adımların daha hızlı, hakkaniyetli ve etkin şekilde atılması insanlık onurunun kurtarılması için önemli olduğunu bildiren Gül, şunları kaydetti:

"Srebrenitsa'da katledilen 350 veya 8 binden fazla Boşnak değil, tüm insanlıktır. İnsanlığın katledilmesine seyirci kalanların tümü suçludur ve bu büyük insanlık suçuyla gerektiği şekilde henüz yüzleşilemediğini görmekteyiz. Gelecekte insanlığın bu tür trajedilere bir daha maruz kalmaması için, özelde Srebrenitsa, genelde Bosna-Hersek meselesinin adil bir değerlendirmeye tabi tutulması, suçluların açıkça ilan edilip, hak ettikleri cezalara çarptırılmaları çok önemlidir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.