Adana

15 Temmuz şehidi ikizlerin ailesinin acısı dinmiyor

11:37 12 Temmuz 2017
15 Temmuz şehidi ikizlerin ailesinin acısı dinmiyor

SERHAT ÇAĞDAŞ - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un ailesinin acısı dinmiyor.

Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden geçici görevle gittikleri Ankara'da darbecilerin bombalı saldırısında şehit düşen ikizlerin ailesi, kahraman polislerin hasretiyle yaşıyor.

Ahmet Oruç'un geçen yıl eylülde dünyaya gelen kızıyla avunan aile, darbe girişimini planlayan ve gerçekleştirenlerin cezalandırılmasını istiyor.

Baba Ali Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanını ve milletini seven bir vatandaş olarak her zaman devletin emrinde bulunduğunu söyledi.

Acılarının devam ettiğini belirten Oruç, "Unutmak mümkün değil, bu vatana iki evlat feda ettik. Bu vatan için canımı vermeye her zaman hazırım. Mühim olan bu vatana görev yapmak." diye konuştu.

Şehit ailesi olarak hainlerin idamını istediklerini dile getiren Oruç, "Yoksa bunlar yaşadığı müddetçe bize yaşamak zehir olur. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan bütün isteğimiz, hainlerin cezasını çekmesi. Ankara'da onların bir davasına girdim. Onların halini hareketini görünce kahroldum. O vatan hainleri orada eli ayağı tertemiz oturup, mahkemede serbest serbest konuşuyor. Benim iki canım ciğerim yanmış, toprağın altında. FETÖ'cü hainler bir an evvel cezasını çeksin." dedi.

- "Torunumla avunuyoruz"

"Devletimizden Allah razı olsun, bize her konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar. Kader nasip böyleymiş, günler gelip geçiyor, ömürden gidiyor." ifadelerini kullanan Oruç, şunları kaydetti:

"İki kızım var, gelinlerim. Oğullarım şehit oldu, onlarla gurur duyuyorum. Bir oğlum daha var, gerekirse onu da vatana feda ederim. Vatana canımız feda. Ben oğullarımdan razıyım, Allah da onlardan razı olsun. Oğlum, şehidim, son gideceği zaman kızı olacağını söylemişti. İsmini sordum, 'Hifa koyacağız' dedi. Oğlumdan kalan bir emanet, Rabb'ime şükürler olsun, onu verdi. Yoksa dayanılacak gibi bir şey değil. Onunla avunuyoruz. Ben yaşadığım müddetçe torunum ve gelinlerim emanetimdir, canım ciğerim onlar."

Şehit oğullarının isimlerinin bir okula ve gençlik merkezine verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Oruç, "Oturduğum mahallede inşaatı süren bir okul var, oraya da çocuklarımın isimlerinin verilmesini istiyorum. Ayrıca bir cami, sokak veya parka da isimlerinin verilmesi bizi mutlu eder. Oradan geçtiğimde çocuklarımın ismini görünce daha huzurlu ve mutlu olurum." diye konuştu.

Anne Senem Oruç ise hainlerin bütün şehit ailelerinin gözü önünde idam edilmesini istediğini dile getirerek, "Onlar nasıl çocuklarımı bombayla vurdularsa, silahla bombayla darbe yaptılarsa, ilk gün de onlara darbe yapacaklardı. Onlar şimdi neden besleniyor? Ben iki çocuğumu şehit verdim." dedi.

- Şehit düşen ikiz polis memurlarının hikayesi

Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan Ahmet ve Mehmet Oruç'un tüm eğitim hayatları beraber geçti.

Hayalini kurdukları polis meslek yüksekokuluna giren ikizler, daha sonra helikopter pilotu olmak için kursa kayıt yaptırdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının Gölbaşı'ndaki tesislerinde 8 aydır eğitim alan Ahmet ve Mehmet Oruç, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında tesislere F-16 savaş uçaklarınca atılan bombalar sonucu şehit düştü.

Şehit ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un cenazeleri, kentte düzenlenen törenin ardından Alihocalı Mahalle Mezarlığı'na defnedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.