Adana

Adana'da "İncirlik Hava Üssü kapatılsın" eylemi

22:30 14 Temmuz 2017
Adana'da "İncirlik Hava Üssü kapatılsın" eylemi

Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İncirlik Hava Üssü'nün kapatılması için eylem düzenlendi.

Asri mezarlıktan araç konvoyuyla merkez Sarıçam ilçesindeki İncirlik Mahallesi'ne gelen eylemciler, burada İncirlik Hava Üssü'ne yakın bir noktaya kadar yürüdü.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkan Salih Turhan, burada yaptığı açıklamada, İncirlik Üssü'nün sadece 15 Temmuz darbe girişiminin planlandığı bir yer olmadığını söyledi.

Bu üssün 63 yıldır sadece ülkede değil, dünyanın birçok bölgesinde yaşanan sıkıntılar ile alakalı bir merkez olduğunu savunan Turhan, şu görüşleri dile getirdi:

"Libya’ya, Kuveyt’e, Irak’a, Ortadoğu’daki mazlum coğrafyalara buradan uçak kalktı. İncirlik Üssü, bu yaşadığımız dünyanın içerisinde zalimliğin ve zulmün merkezi oldu. 15 Temmuz herhangi bir tarih değil. 15 Temmuz 1099 tarihli birinci haçlı seferi neticesinde Kudüs’ü işgal ettiği tarih. Unutmayın, siyonizm bu tarihlerini çok planlı bir şekilde organize eder. Yani 15 Temmuz sadece Türkiye açısından bir tarih değil, haçlı zihniyetlerinin 1099'da ortaya koyduğu haçlı seferinin bir devamı niteliğindedir."

Turhan, darbe girişiminin arkasında sadece terör örgütü FETÖ'nün bulunmadığını kaydetti.

İncirlik Üssü'nün kapatılması taleplerini ifade eden Turhan, üs kapatılana kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.