Adana

GÜNCELLEME - Adana'daki DEAŞ operasyonu

11:52 20 Temmuz 2017
GÜNCELLEME - Adana'daki DEAŞ operasyonu

Adana'da, Konya'da ölü ele geçirilen DEAŞ mensubu teröristlerle bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 6 zanlıdan 4'ü tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konya'nın merkez Meram ilçesinde 12 Temmuz'da DEAŞ'ın hücre evinde ölü ele geçirilen teröristlerin Adana'da irtibatlı oldukları kişilere yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden, örgütün sözde Adana emiri olduğu öne sürülen Ebubekir M. ile Abdülkerim Ü, Ali Y, Mehmet Ali A, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, Devran E. ve 18 yaşından küçük D.G. adli kontrol şartıyla salıverildi.

Zanlıların, örgüte para ve silah gönderdikleri, düzenledikleri sohbetlerde örgüt propagandası yaptıkları, etkileri altına aldıkları kişileri DEAŞ kamplarına götürdükleri iddia edildi.

TEM ekipleri, özel harekat polislerinin desteğiyle kent merkezindeki 10 adrese 13 Temmuz'da eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 5 şüpheli gözaltına alınmıştı. Operasyonları sürdüren ekipler, daha sonra aranan bir zanlıyı yakalamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.