Adana

Adana'da uyuşturucu operasyonları

10:12 25 Temmuz 2017
Adana'da uyuşturucu operasyonları

Adana'da uyuşturucu tacirlerine yönelik 3 ayrı operasyonda 68,5 kilogram esrar ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik gerçekleştirdiği planlı çalışma kapsamında Diyarbakır'dan kamyon ve otomobille kente uyuşturucu transferi yapılacağını tespit etti.

Ekipler, Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolu ve D-400 karayolunda önlem alarak plakalarını belirlediği araçları beklemeye başladı.

Bekledikleri kamyonu merkez Sarıçam ilçesindeki güvenlik noktasında takibe alan ekipler, bir süre sonra iki otomobilin bu araca öncülük ettiğini belirledi.

Kamyon ve otomobilleri şehir merkezine yaklaştığı sırada durduran ekipler, bölgeden hızla uzaklaşmaya çalışan iki otomobil daha olduğunu fark etti.

Bu araçları da durduran güvenlik güçleri, kamyon sürücüsü S.K. ile otomobillerdeki M.B, E.K, Z.B, O.Y, U.B. ve A.Ç'yi gözaltına aldı.

Narkotik dedektör köpeği "Kanas" ile yapılan aramalarda kamyonun çeşitli yerlerine gizlenmiş 43,5 kilogram esrar ele geçirildi.

Sarıçam ilçesi yakınlarında durdurulan bir otomobilde de narkotik dedektör köpeği "Coco" ile yapılan aramalarda 9 kilogram esrar bulundu.

Ekipler aracın sürücüsü B.Ö. ile eşi S.Ö, çocukları E.Ö. ve M.Ö'yü gözaltına aldı.

Emniyete götürülen şüphelilerden B.Ö'nün ifadesinde, bir suç örgütünün ailesini öldürmekle tehdit ederek uyuşturucu kuryeliği yapmaya kendisini zorladığını ileri sürdüğü öğrenildi.

Merkez Seyhan ilçesi Barboras Mahallesi'ndeki bir eve de operasyon düzenleyen polis, yapılan aramalarda 16 kilogram esrar ve 2 bin 300 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Şüpheli bir kişi aranıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.