Adana

Adana'daki FETÖ/PDY soruşturmasına dava

10:56 26 Temmuz 2017
Adana'daki FETÖ/PDY soruşturmasına dava

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütle bağlantıları olduğu iddia edilen çift hakkında 15’er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca, terör örgütüyle irtibatı bulunduğu ileri sürülen tutuksuz Halim K. ve eşi Fadime K. hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, Halim K. ve eşi Fadime K. hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle iddianame hazırladı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

İddianamede, Halim K'nin Bank Asya’da hesabının bulunduğu ve bu hesabını 15 yıldır kullandığı belirtildi.

Sanık Halim K. hakkında, FETÖ/PDY örgüt üyesi olduğu yönünde ihbarların da yapıldığı ifade edilen iddianamede, sanığın kızını örgütün dershanesine gönderdiği ve haklarında FETÖ/PDY örgütü suçundan dava açılan bazı kişilerle irtibatının bulunduğuna dikkati çekildi.

Fadime K'nin de eşi gibi FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün önemli finans kaynaklarından biri olan Bank Asya’da hesabının bulunduğu belirtilen iddianamede, sanığın bankadaki işlemlerinin FETÖ/PDY terör örgütü adına verilen talimatlar kapsamında yapıldığı ifade edildi.

İddianamede ifadelerine de yer verilen sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.