Adana

Adana'da bir kişinin darbedilerek öldürülmesine dava

14:05 26 Temmuz 2017
Adana'da bir kişinin darbedilerek öldürülmesine dava

Adana'da tartıştıkları kişiyi darbederek ölümüne neden oldukları öne sürülen biri tutuklu 2 sanık hakında müebbet hapis cezası istendi.

Merkez Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi'nde 23 Mart'ta dövüldükten 3 gün sonra hayatını kaybeden Çetin Kurtboğan’ın (49) ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, tutuklanan Behzat Gören (50) ile onu cinayete azmettirdiği öne sürülen tutuksuz sanık Zübeyde Özer (46) hakkında "kasten insan öldürme, kasten insan öldürmeye azmettirme" suçlarından iddianame hazırladı. İddianamede, Gören ile Özer'in müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianame, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Zübeyde Özer'in, terk ettiği eski sevgilisini, devamlı kendisini rahatsız etmesi nedeniyle yeni sevgilisine öldürttüğü öne sürülen iddianamede, şu bilgiler paylaşıldı:

“Daha önce Çetin ile gayri resmi yaşayan Zübeyde, olaydan önce Behzat ile yaşamaya başladı. Ancak Çetin, bu duruma razı olmayıp, Zübeyde ile görüşmeye devam etmek istedi. Çetin'in kendilerine rahat vermeyeceğini düşünen Zübeyde, bu durumdan kurtulmak için suç tarihinden önce birkaç kez Çetin'i birilerine dövdürdü. Birlikte yaşadığı Behzat'a da 'Çetin'i ortadan kaldırması halinde rahat edebileceklerini' söyleyerek azmettirdi. Zübeyde'nin azmettirmesinin etkisi altında kalan Behzat, Çetin'i öldürmeyi düşünmeye başladı. Olay günü Zübeyde'yi görmeye gelen Çetin'e vurdu. Öldürmek kastıyla özellikle yüzüne ve burnunun üzerine defalarca kafayla vurdu. Burnundan kafa darbesi alan birinin burun ve yüz kemiklerinin kırılabileceğini, bu kırılmanın beyin kanamasına yol açabileceğini bilerek dövmeye devam etti. Çetin, aldığı bu darbeler nedeniyle yaşamını yitirmiştir."

İddianamede, sanıklar hakkında mahkemece verilecek kararda haksız tahrik indirimlerinin uygulanmaması da istendi.

Sanık Behzat Gören de iddianamede yer alan ifadesinde, Çetin'in eve elinde bıçakla geldiğini ve çıkan tartışmada önce kafa sonra yumruk vurduğunu belirtti. Gören, "Çetin'in ölüm sebebi uyuşturucu kullanmaktandır." ifadesini kullandı.

Zübeyde Özer ise hakkındaki azmettirme suçlamasının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Öte yandan, otopsi raporunda da Kurtboğan'ın künt kafa travmasına bağlı yüz kemik kırığıyla beyin kanaması ve kontüzyonu sonucu öldüğü belirtildi.

Çetin Kurtboğan, 23 Mart'ta, bir süre ilişki yaşadığı Zübeyde Özer'i görmek için İstiklal Mahallesi'ndeki evine gitmişti. Kurtboğan, bu sırada kadının yanındaki erkek arkadaşı Behzat Gören tarafından çıkan tartışmada darbedilmişti.

Kurtboğan, 26 Mart'ta rahatsızlanınca yakınlarınca götürüldüğü özel bir hastanede hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında Behzat Gören tutuklanmış, Zübeyde Özer tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.