Adana

Dolandırıcıların yaşlı kadını tehdidi teknik takibe takıldı

13:21 01 Ağustos 2017
Dolandırıcıların yaşlı kadını tehdidi teknik takibe takıldı

Adana merkezli 9 ilde kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcılarına yönelik gerçekleştirilen ve 35 şüphelinin tutuklandığı operasyonda şebeke üyeleriyle, iki dolandırıcıyı yakalatan yaşlı bir kadın arasındaki telefon görüşmesi teknik takibe takıldı.

Dolandırıcılara yönelik 4 ay önce başlatılan teknik takip sırasında, şebeke üyelerinin, dolandırıcılardan ikisinin Balıkesir'de polislerce yakalanmasını sağlayan yaşlı kadını telefonla arayıp şikayetinden vazgeçmesini sağlamaya çalıştığı belirlendi.

Ses kaydına göre, yaşlı kadın kendisini telefonla arayarak, "İyi günler efendim. Nasılsınız?" diyen dolandırıcıyı "İyiyim ya da kötüyüm. Çok mu lazım size?" sözleriyle tersledi.

Bunun üzerine "Çok lazımsınız. Gidip şikayetinizi geri çekeceksin. Dağ gibi adamı yuttun" diyen dolandırıcıya cevap veren kadın, "Sen dolandırıcısın, insanların canını yakıyorsun. Ben de vatandaşlık görevimi yaptım. Hepsi bu kadar." dedi.

Devam eden görüşmede şebeke üyesi, yaşlı kadına, adamlarını yakalattığı için birçok dolandırıcının kendisini "Kobra" olarak nitelendirdiğini söyledi. Yaşlı kadın da "Bükemediğiniz eli öpmeniz gerekiyor" sözleriyle dolandırıcıya karşılık verdi.

- "Demek ki herkesi dolandıramayacaksınız"

Yaşlı kadın, "Herkesi dolandıracaksınız diye bir kanun mu var" dediği dolandırıcının "Evet var" cevabını vermesi üzerine "Demek ki herkesi dolandıramayacaksınız. İkincisi, bu dolandırıcılığı bir iş haline getirdiyseniz, iş yerinde fire olur fire. Anladın mı. Her müşteri dükkandan mal satın almaz. Her müşteri sana bir şey kazandırmaz. Bu da iş firesi işte. Sayım yaptın mı sen yılbaşında. Beni dolandıramadıysan bunu da fireden sayacaksın." ifadesini kullandı.

Kendisini dolandıramadıkları için huzursuz olduklarını belirten şebeke üyesine yaşlı kadının, "Param olsa verirdim. İçinize oturdu. Bu kadar yalvardınız. Param olsa verirdim." dediği de kayıtlara yansıdı.

Görüşmenin devamında şebeke üyesi, yakalanan adamlardan birinin ağabeyinin de yanında olduğunu belirterek, "O adamın yakalanmasına içim yanıyor" ifadesini kullanması üzerine yaşlı kadın, "Çok üzgünüm. Senin için yanmaz. Yaptığınız, dolandırdığınız insanların gözyaşına değer mi? Sende vicdan var mı? O insanların döktüğü göz yaşında boğulasın inşallah" sözleriyle tepkisini gösterdi.

- Tehditle şikayetinden vazgeçirmeye çalıştılar

Şebeke üyesi, yaşlı kadından yakalanmalarını sağladığı kişiler hakkındaki şikayetinden vazgeçmesini isteyip, "Ya sana 10 bin lira para vereceğim, şikayetini geri çekeceksin ya da seni zehir, bıçak, silah veya arabayla bitireceğim. Hangisini istersen" diyerek tehdit etti.

Bu sözler üzerine yaşlı kadının ise "Çok korktum. Şerefsiz yaşamaktansa şerefli ölür insan, insan bir kere ölür. Canı verende Allah’tır. Beni dolandıramadın ama niye büyüttün bu işi. Bu kadar basit. Ben vatandaşlık görevimi yaptım" demesi de ses kayıtlarında yer aldı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 26 Temmuz'da Türkiye genelinde telefonla irtibat kurdukları kişilere kendilerini polis olarak tanıtıp dolandıran şebekeye yönelik Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Adıyaman, Elazığ, Kırklareli, Sivas ve Şanlıurfa'da 50 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 39 şüpheliyi gözaltına almış, bazı dijital malzemelere el koymuştu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 4 şebeke liderinin de aralarında bulunduğu 35 kişi ise tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.