Adana

Üreticiler mısır fiyatını bekliyor

10:48 19 Eylül 2017
Üreticiler mısır fiyatını bekliyor

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, birinci ürün mısır hasadının üzerinden 20 gün geçmesine rağmen fiyatların halen açıklanmadığını bildirdi.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 6 milyon tonu aşan mısır üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini karşılayan Adana'da, ağustos ayının ilk haftası başlayan birinci ürün mısır hasadının eylül ayı başlarında sona erdiğini aktardı.

Mısır üreticisinin 2017 yılı hasat dönemini fiyat belirsizliğiyle geçirdiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Birinci ürün mısır hasadının üzerinden 20 gün geçmesine rağmen fiyat halen açıklanmadı. Çiftçi ürününü tüccara, lisanslı depolara ve TMO'ya teslim etti. Mısır fiyatları hiç bu kadar geç kalmamıştı. Üreticiler her gün bizleri arıyor, fiyatın ne zaman açıklanacağını soruyor. Daha fazla mağduriyet yaşanmaması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bir an önce mısır fiyatını açıklamasını bekliyoruz."

Diğer bir üretici beklentisinin de çeşitli afetlerden dolayı ürünleri yüzde 30 ve üzeri oranda zarar gören, bu zararları Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerince tespit edilen üreticilerin kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili kararname olduğunu vurgulayan Doğan, bu yıl Adana ve çevresinde yaşanan aşırı poyrazdan dolayı büyük zarar gören karpuz, kavun ve domates gibi ürünlerin de borç ertelemesi kapsamına alınmasını beklediklerini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.