Adana

Kreş öğretmeninin öğrencisini darbettiği iddiası

17:37 20 Eylül 2017
Kreş öğretmeninin öğrencisini darbettiği iddiası

Adana'da, öğrencisi 2,5 yaşındaki kız çocuğunu darbettiği ileri sürülen özel kreşte görevli öğretmenin 4 yıl 6 ay hapisle cezalandırılması istemiyle açılan davanın duruşması görüldü.

Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık kreş öğretmeni M.İ, dövüldüğü iddia edilen öğrencinin avukat annesi Nazan Akça ve babası İbrahim Subaşı ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme hakimi, küçük kızın dövüldüğü iddialarına ilişkin görüntülerde sanık dışında yer alan diğer kadınların kimliklerinin belirlendiğini, bu kişilerin E.E. ve S.D. olduğunun ifade edildiğini bildirdi.

Söz verilen ailenin avukatı, E.E. ve S.D. hakkında da soruşturma yürütüldüğünü belirterek, bu kişiler hakkında "kasten yaralamadan" da suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Çocuğun annesi Nazan Akça Subaşı ise sanığın avukatının telefonla kendisini aradığını ileri sürdü. Subaşı, avukatın "Nazan hanım biz sizinle meslektaşız. Sizin kızınıza bir eylem yapılmış olabilir. Sanık gelsin, büronuzda ayağınıza kapansın, özür dilesin, bu dosyayı kapatalım. Sanık olan kız gençtir, hayatıyla oynamış olabiliriz." dediğini iddia etti.

Subaşı, şikayetinden vazgeçmediğini, gerekirse sanık avukatının kendisine söyledikleri sözler nedeniyle tanık olarak dinlenebileceğini bildirdi.

Mahkeme hakimi, çocuğa kötü davrandıkları iddia edilen diğer kreş çalışanları E.E. ve S.D. hakkında soruşturma bulunup bulunmadığını, varsa da incelenmek üzere mahkemeye gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Nazan Akça ve İbrahim Subaşı çifti, 25 Ocak'ta kreşten alıp eve getirdikleri kızlarının sırtında tırnak ve darp izleri görünce hastaneye götürüp rapor aldıktan sonra polise şikayette bulunmuştu. Soruşturma üzerine kreş öğretmeni M.İ. hakkında "kasten yaralama" suçundan dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.