Adana

Adana'daki iş kazası sanıklarının davası

17:48 20 Eylül 2017
Adana'daki iş kazası sanıklarının davası

Adana'da trafo kurulumu sırasında elektrik akımına kapılan elektrik ustası ile yanında çalışan işçinin ölümüyle ilgili haklarında 15'er yıl hapis cezası istenen 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Nuri K. ile ölen elektrik ustası Şıho Fırat ile işçisi Mehmet Avcılı'nın yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, bilir kişiden gelen kusur raporunda Nuri K'nin tali kusurlu, diğer sanıklar Murat K. ve Serkan T'nin ise kusur durumuyla ilgili açıklama bulunmadığını belirtti.

Ölenlerin yakınları ve avukatı makine mühendislerinden oluşan bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek, tüm sanıkları kapsayacak şekilde elektrik-elektronik, iş güvenliği uzmanın da bulunacağı bilirkişilerden yeniden kusur rapor aldırılmasını talep etti.

Sanık Nuri K'nin avukatı da rapora itiraz ederek, "Müvekkilim olay sırasında kusursuzdur, işveren niteliği de bulunmamaktadır." dedi.

Diğer sanıklar Murat K. ve Serkan T'ın avukatı Tunay İlkkılıç da, bilirkişi raporunda müvekkilleri hakkında bir görüş belirtilmediğini, yeniden bilirkişi raporu aldırılmasının mahkemenin takdirine bıraktıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, tüm sanıkları kapsayacak şekilde elektrik-elektronik mühendisi ve iş sağlığı uzmanından oluşacak bilirkişi kurulundan rapor aldırılması için dosyayı İstanbul nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Duruşma, raporun beklenilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

- Olay

Özcan B. sulama amaçlı kendisine trafo kurulması için ilgili şirketi yetkilisi Nuri K. ile anlaşmış, iş ise elektrik ustası Şıho Fırat'a (51) verilmişti. Fırat ve yanında işçi olarak çalışan Mehmet Avcılı (34), 26 Eylül 2016’da merkez Yüreğir ilçesi Yalnızca Mahallesi'ndeki elektrik direğinde çalışma yaparken akıma kapılarak yaşamlarını yitirmişti. Olayda ihmali olduğu iddiasıyla 3 kişi hakkında dava açılmıştı. Olay sonrası hazırlanan bilirkişi raporunda, ölenler asli kusurlu bulunmuş, şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Yapılan itiraz sonucu, elektriğin açılıp kapanmasında görevli elektrik teknisyenleri Murat K, Serkan T. ve şirket yetkilisi Nuri K. ile ilgili dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.