Adana

MHP Kozan İlçe Başkanı Atlı:

09:23 29 Eylül 2017
MHP Kozan İlçe Başkanı Atlı:

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, "Liderimizin emrindeyiz, Kerkük için göreve hazırız." dedi.

MHP Kozan İlçe Başkanı Atlı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "En az 5 bin ülkücü gönüllü, başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir." ifadesi üzerine partisinin ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Atlı, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin sözlerinin arkasında olduklarını belirterek, "Bu gönüllülerin içinde biz de varız demek için buradayız. Liderimizin emrindeyiz, Kerkük için göreve hazırız." dedi.

Yaşanan zulme "dur" denilmesi gerektiğini belirten Atlı, şunları kaydetti:

"Yıllardır 'Gavimgardaş, nerdesin' diye feryat eden Türkmen kardeşlerimize, 'Biz buradayız, seninleyiz, Türkmen elindeyiz' demenin vakti gelmedi mi? Bir aşiretin kadim Türk yurtlarında, köklü bir medeniyetin, koca bir tarihin, ecdad yadigarı bir vatan toprağının kaderiyle oynamasına daha 'dur' demenin vakti gelmedi mi? Buradan Kerkük’ün kardeş şehri Kozan’dan devlet ricaline sesleniyoruz. Artık bu zulme, bu pervasızlığa, bu hadsizlere 'dur' deyin. Unutulmamalıdır ki Türkiye’nin güvenliği ve bütünlüğü Kerkük’ten, Telafer’den, Tuzhurmatu’dan, Suriye’nin kuzeyinden, Bayır Bucak’tan geçer."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.