Adana

"Birlikte Biz Hep Beraberiz" projesi

13:21 06 Ekim 2017
"Birlikte Biz Hep Beraberiz" projesi

Adana Valiliği koornidesinde, engelli çocukların rehabilite edilerek el sanatlarını öğrenmesi amacıyla "Birlikte Biz Hep Beraberiz" projesi hayata geçirildi.

Vali Mahmut Demirtaş, Yedipınar Engelli Çocuklar Parkı'nda düzenlenen açılış toplantısında, Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında başlatılan çalışmanın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütüleceğini belirtti.

Güney ve kuzey Adana arasındaki kültürel ve sosyal farklılıkları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını ifade eden Demirtaş, bunun Adana'nın marka kent olması açısından önem taşıdığını kaydetti.

Güney Adana bölgesinde dezavantajlı grupların çok fazla olduğuna dikkati çeken Demirtaş, şöyle konuştu:

"Seyhan'da 5 bin 700, Yüreğir'de 3 bin 500 engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Devletimiz her ay bunlara bakım ücretlerini ödemektedir. Bugünkü projemizin amacı da ekonomik olarak desteklenen ailelerimizin, sosyal bir rehabilitasyon merkezinde toplumla uyum sağlamalarına yardımcı olmak. Aynı zamanda engellilerimizi, anne ve babalarını kendilerine verilen haklarla ilgili bilgilendireceğiz. Amacımız bu engelli kardeşlerimize dokunmak, problemlerini çözmeye yardımcı olmak, onlara oyun alanlarıyla hizmet etmek."

Demirtaş, proje kapsamında Yedipınar Engelli Çocuklar Parkı'na getirilecek engellilerin burada eğleneceğini de söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç da projenin toplumda büyük bir duyarlılık yaratacağına inandığını bildirdi.

Öte yandan, konuşmaların işaret diliyle de aktarıldığı açılış töreninde, engelli bir çocuğun Vali Demirtaş'a sarılıp kucağına oturması dikkati çekti.

Törenin ardından protokol üyeleri, engelli çocuklar tarafından yapılan el işi ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.