Adana

Adana Lezzet Festivali

12:43 07 Ekim 2017
Adana Lezzet Festivali

Tescilli Adana kebabından böreğine, sıkmasına ve şalgamına kadar hemen her damak tadına uygun sayısız lezzetin yer aldığı "Adana Lezzet Festivali"nde mangal ateşi yakıldı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Galleria Festival Alanı'nda düzenlene etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, festivalle kent kültürüne önemli bir köşe taşını daha eklediklerini söyledi.

Adana'nın binlerce yıllık tarihi geçmişiyle insanlığın önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Demirtaş, bu tarihsel derinliğin en önemli unsurlarından birinin de yemek kültürü olduğunu dile getirdi.

Demirtaş, ülkenin en önemli lezzet duraklarının başında Adana'nın geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu şehri soluyan, bu şehre hizmet eden kişiler olarak böyle büyük bir potansiyeli görmezden gelemezdik. 'Lezzet kenti Adana, lezzetin peşinde koşanlar Adana'da buluşuyor' sloganıyla festivali düzenlemek için şehrin tüm paydaşlarıyla kollarımızı sıvadık. Başta Adana kebap olmak üzere analı kızlı çorbası, mumbar dolması, şırdanı, içli köftesi ve bici bicisiyle Adana'ya yaraşır bir festival düzenlemenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Birbirinden leziz tatları bünyesinde barındıran Adana mutfağının şöhretinin festival sayesinde ülkemize, dünyaya tanıtılacağına ve kentin de turizm potansiyelini arttıracağını düşünüyorum."

Demirtaş, etkinliğin bugüne kadar Anadolu'da düzenlenen en geniş kapsamlı festival özelliği taşıdığını belirtti.

Festivale katılanların kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezeceğini belirten Demirtaş, ayrıca hasat etkinlikleri yapılacağını kaydetti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de kısa süre önce Adana'nın film festivaline ev sahipliği yaptığını, şimdi de lezzet festivaline ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Festivallerle anılan bir şehir olmanın hoşlarına gittiğini vurgulayan Sözlü, "Yerelliği aşmamız gerekiyor. Ürünlerimizi pazarlayamıyoruz. İtalya denilince pizzası, makarnası ve peyniri akla geliyor ama bir pidenin adı Kayseri'de, Karadeniz'de, Konya'da farklı. İtalya'da kimse kendi içerisinde gereksiz bir yarışa girmemiş. Türkiye'nin kebabı bile hemen her ilde farklı. Yemeklerimizi tek isim altında sunabiliyor ve bilinirliliğini arttırabiliyorsak dışarıda sesimiz çıksın, başımız dik olsun. Biz bunu halledemezsek yemeklerimizden marka çıkmaz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Demirtaş, Belediye Başkanı Sözlü ve protokol üyelerinin katılımıyla mangal ateşi yakıldı, Cüneyt Asan et kesim ve parçalama teknikleriyle ilgili şov yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.