Adana

Tekstil Kümelenmesine onay

13:48 11 Ekim 2017
Tekstil Kümelenmesine onay

Adana OSB'den yapılan yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığının, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi kapsamında, Adana OSB Başkanlığınca tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmaların kümelenmesine yönelik proje hazırlandı.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) tekstil sektöründe faaliyet yürüten firmaların katılımıyla oluşturulan "Tekstil Kümelenmesi", Ekonomi Bakanlığından onay aldı.

Adana OSB Başkanlığının hazırladığı "Adana Tekstil Kümelenmesinin Uluslararası Rekabet Kapasitesinin Geliştirilmesi" başlıklı UR-GE Projesi, Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Yaklaşık 3 milyon dolarlık bütçeye sahip proje kapsamında, tekstil kümelenmesi için ihtiyaç analizi, pazar araştırmaları, eğitim ve danışmanlık desteği sağlanacak, ayrıca, 10 yurt dışı iş gezisi yapılacak ve 10 alım heyeti Türkiye’de ağırlanacak.

Katılımcı firmaların bireysel danışmanlık hizmetlerinden de faydalanacağı projeye bakanlık yüzde 75 hibe desteği verecek.

Açıklamada, "Tekstil Kümelenmesi" Projesi'nde yer alan firmaların, Adana OSB Başkanlığı öncülüğünde bir araya geldiği belirtildi. Projenin ilk aşamasındaki toplantıda, firmalar için ihtiyaç analizinin yapıldığı ve ortak vizyon çalışması gerçekleştirilerek katılımcı firmaların görüş ve önerileriyle stratejik yol haritasının belirlendiği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.