Adana

Adana'da avukatlar hakkında açılan dava

17:50 16 Ekim 2017
Adana'da avukatlar hakkında açılan dava

Adana'da, aralarında Adana Baro Başkanı Veli Küçük'ün de olduğu 10 avukat, adliye girişinde aranmalarını kabul etmemeleri üzerine çıkan arbedeyle ilgili haklarında "görevi yaptırmamak için direnme ve kamu malına zarar verme" suçlarından açılan davadan beraat etti.

Dava öncesi avukatlar, adliye binası önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen ve Zülfikar İnönü Tümer, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Türkiye Barolar Birliğinin 3 yönetim kurulu üyesi ile çeşitli kentlerden avukatlar katıldı.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, yaptığı açıklamada, yasada avukatların üstlerinin aranma hallerinin belirlendiğini belirterek, "Aralarında benim de olduğum avukatlar, Avukatlık Yasası'nın 58'inci maddesinden kaynaklanan haklarını kullanmak istedikleri için yargılanıyor. Yasa açıkça ağır cezayı gerektiren suçüstü halleri hariç avukatın üstünün, konutunun, iş yerinin ve evininin aranamayacağını ve yapılacak aramanın niteliklerini düzenlemiştir. Bu hak talimatla kaldırılamaz." dedi.

Açıklamadan sonra avukatlar duruşmanın görüleceği mahkemeye gitti.

Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Veli Küçük, Ahmet Gani Küçük, Yasemin Dora Şeker, Şiar Rişvanoğlu, Mustafa Çinkılıç, Tugay Bek, Vedat Özkan, Ali Akıncı, Ümit Büyükdağ Özdemir ve Fatoş Hacıvelioğlu Rişvanoğlu ile avukatları katıldı.

Adana Baro Başkanı Küçük, savunmasında, yapılan uygulamanının hukuksuz olduğunu iddia ederek, beraatlerini talep etti.

Olay sırasında çıkan arbedede yırtılan ceketini de yanında getiren Ali Akıncı da adliyeye görevlerini ifa etmek için geldiklerini ancak girişte engellendiklerini söyledi.

Diğer sanık avukatlar da suçlamayı kabul etmediklerini belirtip, asıl kendilerinin mağdur olduğunu dile getirdi.

Başka araştırılacak husus olmaması üzerine esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, tüm sanıkların suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti de aynı gerekçeyle sanıkların beraatlerine karar verdi.

Adana Adliyesinde 17 Nisan 2015'de meydana gelen olayda, bir grup avukatın kapı tipi üst arama dedektöründen geçmeden adliyeye girmek istemeleri üzerine polisle aralarında arbede yaşanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.