Adana

Adana'da zimmet iddiasına ilişkin dava

11:14 09 Kasım 2017
Adana'da zimmet iddiasına ilişkin dava

Adana'da 66 banka müşterisinin hesabından, sevgilisi olduğu ileri sürülen kişinin şirketlerine 1 milyon 836 bin 791 lira aktardığı iddiasıyla tutuklanan bankacı ile şüpheli iş adamı hakkında zimmet suçundan 12'şer yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bankacı Şirin K. ile iş adamı Erkan Serhan Ü. ile avukatları katıldı.

Sanıklardan Şirin K’nin ablası tanık D.C, kardeşinin, diğer sanık tarafından uygunsuz görüntülerinin çekilerek tehdit edilip, borçlandırıldığını iddia etti.

Sanığın avukatı Bahadır Abdullah Üner ise müvekkilinin 10 yıldır bankacı olduğunu, bu dosya dışında şaibeli bir işe karışmadığını ileri sürerek, "Müvekkilim baskılar sonucu diğer sanığa para göndermiş, açığını kapatmaya çalışmıştır. Bankanın bildirdiği zararı kabul etmiyoruz.” dedi.

Erkan Serhan Ü. de bankanın ihmali yüzünden tüm mal varlığının icra yoluyla satışa çıkartıldığını belirterek, “Tahliyemi istiyorum. Eğer tahliye olursam işlerimi toparlayıp, bankanın borçlarının tamamını ödeyeceğim.” ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı, dava dosyasının bilirkişi heyetine gönderilerek sanıkların eylemlerinin belirlenmesi ve bankanın zararının tespiti için rapor düzenlenmesi için erteledi.

Kozan ilçesindeki bir bankanın şube müdürü, 22 Aralık 2016'da polise başvurarak bankalarında KOBİ portföy yönetmeni olarak görev yapan Şirin K'nin (35), banka müşterilerinin hesaplarından, onların bilgisi ve izni dışında Erkan Serhan Ü'ye (34) ait olan şirketlere para aktarımı yaptığını tespit ettiklerini bildirerek suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine 23 Aralık 2016'da tutuklanan bankacı Şirin K. ile sevgilisi olduğu iddia edilen Erkan Serhan Ü. hakkındaki zimmet suçundan 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.