Adana

Adana Adliyesi sınav merkezi oldu

16:16 13 Kasım 2017
Adana Adliyesi sınav merkezi oldu

Adana Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı, Adalet Bakanlığı tarafından ilan edilen sözleşmeli zabıt katibi alımı için çevre il ve ilçelerde bulunan 15 adliyeye girmek isteyenler için 10 parmak uygulama sınavı yaptı.

Adana’ya alınacak 50 zabıt katibinin yanı sıra Aksaray, Alanya, Konya, Kozan, Manavgat, Silifke, Tarsus, Hatay, İskenderun, Kırıkhan ve Kilis’te bulunan adliyeler ile Konya Bölge Adliye Mahkemesi toplam 214 zabıt katibi kadrosu için yaklaşık 5 bin kişi başvurdu.

Adana Adliyesi'nde cumartesi ve pazar 10 parmak uygulama sınavı yapıldı.

Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak ile Komisyon Üyesi ve Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın da takip ettiği sınavda, adaylar bilgisayarda 3 dakikada yanlışsız 90 kelime yazmak için ter döktü.

Adana Adalet Komisyonu Başkanı Çolak, Adana Adliyesi'nin çevre il ve ilçeleri kapsayan sınav merkezi olduğunu, bu yüzden diğer illere alınacak personelin de burada sınava alındığını belirterek ''Adalet camiamız, yeni yargı neferlerini kadrosuna katarak yargı hizmetlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde sürdürmeye devam edecektir.'' dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.