Adana

Adana'da "Hayat Kurtaran Sihirli Numaralar" projesi

18:58 21 Kasım 2017
Adana'da "Hayat Kurtaran Sihirli Numaralar" projesi

Adana'da, kamu kurumlarının iş birliğiyle hayati önem taşıyan acil çağrı numaralarının kullanımına yönelik "Hayat Kurtaran Sihirli Numaralar" projesi hayata geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, proje, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirildi.

Lise düzeyindeki öğrenciler başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezleri, belediyelere bağlı meslek edindirme kursları ve müftülüklere bağlı Kur'an kurslarında öğrenim gören kursiyerleri kapsayan projeyle, "155 Polis İmdat", "183 Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı", "112 Acil" ve "110 İtfaiye" numaralarının etkin ve doğru kullanımının sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Hedef gruba yönelik seminerler düzenleneceği aktarılan açıklamada, "Projeyle, vatandaşlarımızın hayati önem taşıyan bu numaraları kullanma alışkanlığı kazanarak meydana gelebilecek olayların en alt seviyeye düşürülmesi planlanmıştır. Projeye ilişkin vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen anket sonuçları değerlendirildiğinde ise yapılan bu uygulamanın olumlu karşılandığı görülmüştür." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.