Adana

Engellilere akülü tekerlekli sandalye ve beyaz baston dağıtıldı

18:32 04 Aralık 2017
Engellilere akülü tekerlekli sandalye ve beyaz baston dağıtıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde engellilere akülü tekerlekli sandalye ve beyaz baston dağıtıldı.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Kozan Şubesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan, "Gün Işığım Olur musun?" projesi kapsamında bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte, engelli vatandaşlara 8 akülü tekerlekli sandalye ile 34 beyaz baston teslim edildi.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, etkinlikte yaptığı konuşmada, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesiyle yoğrulmuş milletin evlatları olarak kendileri için insanın öncelikli olduğunu belirtti.

Fiziksel engellerin aşılabilecek engeller olduğunu ifade eden Dağlı, şunları söyledi:

"Bizim için asıl sorun fiziksel engelli olmayıp da kendinde, vicdanında, kafasında, kalbinde ve beyninde engel taşıyanlardır. Görüp de görmezden gelenler, duyup da duymazdan gelenler, başkasının derdiyle dertlenme inisiyatifinde olmayanlar, esas bizi geriye itecek olan sıkıntılar bunlardır.

Bakın ampute futbol takımımız dünya şampiyonu oldu. Demek ki bizim insanımız inandıktan sonra başaramayacağı ve üstesinden gelemeyeceği bir sorun yok."

AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı da AK Parti hükümetleri olarak iktidara geldikleri günden itibaren her zaman önceliklerinin engelli vatandaşlar olduğunu belirtti.

Sarı, "Daha kat edeceğimiz çok yol var ama Türkiye olarak 15 senedir inanılmaz bir noktaya geldik. Artık engelli vatandaşlarımız sokağa çıkıyorlar, birey olarak kendi başlarına hareket edebiliyorlar." dedi.

Şube Başkanı Ahmet Ünal da engelliler bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğine işaret ederek, "Engellilerimiz ayrıcalık istemiyor. Engellilerimiz sadece normal insanlar gibi saygı duyulmak ve saygı görmek istiyor." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.