Adana

Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi

16:37 05 Aralık 2017
Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk, "Eğer biz, iş insanlarının kendi bölgelerinde büyümelerini, daha rekabetçi olmalarında, ihracat yapmalarında ihtiyaçları olan destekleri sağlayabilecekleri bir platform oluşturabilirsek başarı hikayeleri yaratabiliriz." dedi.

TÜSİAD ve TÜRKONFED iş birliğiyle hayata geçirilen, KOBİ'lerin yönetim becerilerinin iyileştirilmesi, nitelikli insan kaynaklarına ulaşımın kolaylaştırılması ve teknoloji kullanım düzeyinin artırılmasının hedeflendiği Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi'nin (BORGİP) tanıtım toplantısı Adana'da yapıldı.

BORGİP Çalışma Grubu Başkanlığı görevini yürüten Ünlütürk, buradaki konuşmasında, BORGİP ile bölgelerarası gelişmişlik farkını azaltmanın ve bölgenin refahını artırmanın amaçlandığını söyledi.

Proje kapsamında TÜRKONFED ve TÜSİAD'dan temsilcilerin yer aldığı bir çalışma grubu oluşturulduğunu anlatan Ünlütürk, bölgedeki illere seyahatler yaptıklarını ve iş insanlarıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Ziyaretlerinde "işleri yönetmekteki bilgi ve beceri eksikliği"nin en temel sorun olduğunu tespit ettiklerini belirten Ünlütürk, şöyle dedi:

"Para çok önemli ama işimizi nasıl yöneteceğimizi bilmiyorsak, parayı da doğru yönetmeyi beceremiyoruz. Nitelikli insan kaynağı yok. Bu konu ülkenin doğu ve güneydoğusuna gidildiği zaman daha fazla artıyor. Firmalarımız kurumsal değil. Finansman kaynaklarına erişimde de sıkıntımız var. Temel tespit ettiğimiz konular bunlar. Yapacağımız iş, her bir firmanın kendi ihtiyaçlarına yönelik, firmalarla tek tek bu konularda sürekli olarak destek sağlayabilecek kalıcı bir platform oluşturmak. Bu sayede başarılı örnekler oluşmasını sağlamak. Eğer biz, iş insanlarının kendi bölgelerinde büyümelerini, daha rekabetçi olmalarında, ihracat yapmalarında ihtiyaçları olan destekleri sağlayabilecekleri bir platform oluşturabilirsek başarı hikayeleri yaratabiliriz. Bu başarı hikayelerinin diğer KOBİ'lere ilham vermesini, daha fazla sayıda insanın bu desteklerden yararlanmasını sağlayabilirsek o zaman artan sayıda firmaya dokunma şansımız olur."

TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez de gelişen dünyaya ayak uydurmak ve teknolojiyi yakından izleyerek ulusal ve uluslararası piyasada rekabet edebilmek amacıyla geliştirilen BORGİP'in çok önemli olduğunu söyledi.

Çukurova Sanayici ve İş Adamları Federasyonu Başkanı Ali Doğan da iş insanlarının birbirine kenetlenmesi, dünyayı iyi takip etmesi ve teknolojiyi daha iyi kullanmasıyla içerdeki ve dışardaki olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin arzu edilen refah düzeyine ulaşacağına inandığını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.