Adana

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

16:38 07 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, ABD'nin Kudüs'ü "Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz." dedi.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre Başkan Sezer, il binasında düzenlenen basın toplantısında, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olduğunu aktaran Sezer, "Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz. ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır." ifadelerini kullandı.

Sezer, şunları kaydetti:

"Nasıl ki Hz. Ömer'in fethiyle, Selahaddin Eyyubi'den bu yana medeniyetimizin önemli merkezlerinden biri olan Kudüs’ü Haçlılar'a karşı yüz yıllar boyu savunduysak, nasıl ki Yavuz Sultan Selim Han’ın hilafetiyle Kudüs’ü bütün inançların barış adalarından biri yaptıysak, nasıl ki Abdülhamid Han’ın mücadelesiyle siyonizmi Filistin ve Kudüs’ten uzak tuttuysak şimdi de aynı şuurla mücadelemizi sürdürüp, Haçlı artığı düşünceleri payanda olarak kullanan emperyalizme ve siyonizme karşı bütün insanlığı da içine alan bir söz söyleyebiliriz. İnanç ve kararlılıkla Mescid-i Aksa’nın selamını alıyor, Kudüs ve Aksa’nın İslam ile kucaklaşması için 'Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti, yaşasın işgalden kurtulmuş Kudüs şehri' diyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.