Adana

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

14:24 09 Aralık 2017
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, "Bugün dünyada Arakan için de, Filistin için de, dini, dili ne olursa olsun yeryüzündeki bütün mazlumların hakları için sesini yükselten Türkiye var." ifadesini kullandı.

Sarı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, demokrasi ve insan haklarını ağızlarından düşürmeyenlerin, dünyadaki mazlumların seslerine kulaklarını tıkayarak, terör örgütleriyle hareket ettiklerinin görüldüğünü kaydetti.

Sarı, şunları kaydetti:

"Özellikle son dönemde Avrupa ülkelerinin bir çoğunun ayrımcılık, İslamofobi söylemleri üzerinden yaptıkları hak ihlalleri, çocuk ve mülteci haklarının ihlallerine baktığımızda karnelerinin kırıklarla dolu olduğunu görürüz. Geçtiğimiz yüzyılda milyonlarca insan ölmemiş gibi, soykırımlar olmamış gibi, kitlesel katliamlar yaşanmamış gibi batılı ülkelerin demokrasinin, barışın ve huzurun vatanı gibi kendilerini lanse etmelerini anlamak mümkün değil. Bugün dünyada Arakan için de Filistin için de dini, dili ne olursa olsun yeryüzündeki bütün mazlumların hakları için sesini yükselten Türkiye var. Arakan'da gerçekleşen acı olaylar bizlere katliama uğrayanların, dininin, mezhebinin ve etnik kimliğinin uluslararası tepkinin oluşmasında en önemli kriter olarak görüldüğünü gösterdi. Arakan'daki durum dünya liderlerinin üstü örtülemez adaletsizliklerini göz önüne serdi. Kısaca, batı ülkeleri insan haklarına kendi ekonomik ve sosyal çıkarları doğrultusunda sahip çıkarken Cumhurbaşkanımızın eşi sayın Emine Erdoğan'ın ve heyetinin katliamdan kaçan Müslümanlar'ın bulunduğu kamplara gitmesi, Türkiye'nin somut bir adım atarak, insanlara her türlü yardımı ulaştırmada öncü olduğunu göstermiştir.

- "Kudüs'ün statüsü değiştirilemez"

Sarı, mesajında Kudüs konusuna da değinerek, Kudüs'ün statüsünün değiştirilemeyeceğini kaydetti.

10 Aralık İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ilan edildiği günün yıl dönümünde Filistin'de, Kudüs'te en büyük insan hakları ihlalinin yaşandığını ifade eden Sarı, ABD’nin aldığı kararın bölgede istikrarın sağlanmasına ve Filistin sorununa çözüm bulma adımlarına atılmış büyük darbe olduğunu belirtti.

Sarı, Kudüs'ün sadece Müslümanlar'ın değil, üç semavi din için de merkezi öneme sahip olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.