Adana

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

15:36 15 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Adana ve Osmaniye'de ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterildi.

AK Ocaklar Derneği Adana İl Başkanlığınca, Merkez Sabancı Camisi'nde cuma namazının ardından ABD'nin kararı slogan ve dövizlerle protesto edildi.

Derneğin il başkanı Erol Kelekçi, dünyanın farklı coğrafyalarında Müslümanların zulümle karşı karşıya olduğunu, onların sesini duyurmak için alanlara çıktıklarını ifade etti.

Siyonizmin tüm insanlık için problem ürettiğini anlatan Kelekçi, "Başta Filistin olmak üzere Suriye, Mısır, Doğu Türkistan ve Myanmar'da zalimlere karşı İslam kimlikleriyle onurlarıyla mücadele eden Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını haykırmak için toplandık. Dünyadaki tüm terör örgütlerinin çok yakında devrileceğine inanıyoruz. Dünyadaki Müslümanların çektiği çileye 'artık yeter' demek için her yerde haykıracağız." diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı

- Osmaniye

Osmaniye'de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağlı Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nde kalan Suriyeli Türkmenler, cuma namazı sonrası bir araya gelerek ABD'nin Kudüs kararını protesto etti.

Türk bayrakları ve dövizler taşıyan grup, konteyner kent içinde bir süre yürüyerek sloganlarla ABD ve İsrail'e tepki gösterdi.

Grup adına konuşan Derviş Türkoğlu, Kudüs'ün Müslümanlar için ilk kıble olduğunu, bu nedenle her Müslüman için ayrı bir önemi bulunduğunu söyledi.

ABD'nin kararına ilk ve en sert tepkiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini dile getiren Türkoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bütün İslam ülkelerini İstanbul'da toplayarak ortak tepki göstermeye önderlik etti. Bizim yapmamız gereken ise Kudüs'ü korumak için canımızı ve malımızı ortaya koyabilmektir." ifadesini kullandı.

Grup üyeleri daha sonra dua etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.