Adana

Adana'daki FETÖ/PDY davası

16:47 11 Ocak 2018
Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski hakim ve savcının yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar eski Samandağ cumhuriyet savcısı Osman Ç. ve eski İskenderun hakimi Özgür Y, bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanık Osman Ç, savunmasında suçlamaları kabul etmediğini ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasının ağır bir itham olduğunu söyledi.

Hukuk dışına çıkmadığını savunan sanık, "Ben Fethullah Gülen'in vaaz CD'lerini merak edip almıştım. Ben bunları 2012'de aldım. O tarihte bu yayınlar yasaklı değildi. 3 yıllık savcılık görevimde kimseden emir aldım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Özgür Y. de sırasıyla Denizli, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Adalet Bakanlığında tetkik hakimi olarak görev yaptığını anlattı.

FETÖ'ye ait bir evde hiç kalmadığını savunan sanık Özgür Y, "Bank Asya'daki para bana aittir. Kendi birikimimdir. ABD'de ablam var, kendisi ev almıştı. Ona verecektim. 2014 yılında Bank Asya üzerindeki operasyonlar artınca ben de paramı başka bir bankaya yatırdım. İki telefon hattımda da çıkan ByLock tespitini kabul etmiyorum. Ben bu programı kullanmadım." beyanında bulundu.

Savcı, mütalaasında sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, Özgür Y'nin mevcut halinin devamına, Osman Ç'nin ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.