Adana

Bankacıya zimmetten hapis istemi

13:20 17 Ocak 2018
Bankacıya zimmetten hapis istemi

Adana’da 18 banka müşterisinin hesaplarındaki 1 milyon 832 bin 580 lira ile bir miktar dövizi zimmetine geçirdiği öne sürülen bireysel müşteri temsilcisi hakkında 12 yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Banka müşterisi Y.İ’nin hesabından izni olmadan ödemeler yaptığı iddiasıyla savcılığa hakkında şikayette bulunduğu bireysel müşteri temsilcisi Ö.Y'yle ilgili soruşturma tamamlandı.

Tutuksuz bankacı kadın hakkında "5411 Sayılı Bankacılık Kanununa aykırılık" suçundan 12 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Teftiş Kurulu Başkanlığınca yapılan soruşturma sonunda hazırlanan rapora yer verildi.

Raporda, Ö.Y’nin 2014 yılına kadar kendi gişesinden ve diğer banka çalışanlarının gişelerinden işlem yapmak suretiyle, kasa işlemi yapma yetkisi olmadığı dönemlerde ise müşterilere imzalattığı veya taklit imza kullandığı boş dekontları çalışma arkadaşlarına ibraz ederek zimmetine para geçirdiği belirtildi.

İddianamede, bankacının 18 müşterinin hesabından 1 milyon 832 bin 580 lira ile 217 bin 819 İsveç kronu, 15 bin 208 dolar ve 7 bin 597 avroyu zimmetine geçirdiğinin tespit edildiği aktarıldı.

Ö.Y. iddianamede yer verilen ifadesinde, zararı olan müşterilerin paralarını ödediğini, bankanın mevcut durumda herhangi bir zararının olmadığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.